Çöp konteynerinde 66 büyükbaş hayvan kafası

İlkadım ilçesinde iki çöp konteynerinde 56'sı küpeli 66 büyükbaş hayvana ait kafa bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çöp konteynerinde 66 büyükbaş hayvan kafası

Bir ihbarı değerlendiren İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, Kadifekale ve Karasamsun mahalleleri arasındaki eski kurbanlık hayvan pazarında, çöp konteynerine atılmış çok sayıda büyükbaş hayvan kafası buldu.

Aynı bölgedeki bir çöp konteynerinde de hayvan kafaları bulan ekipler, konuyu İlkadım Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Ekipler, yaptıkları kontrollerde bazıları poşet içinde, büyükbaş hayvanlara ait çok sayıda kafa buldu. Ekipler, havyanların hangi illerden getirildiğini tespit etmek için kulak küpelerindeki bilgileri inceliyor.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 56 Küpeli, 10 küpesiz hayvan kafası bulduklarını belirtti.

Hayvanların kökenlerinin tespiti için çalışma başlatıldığını aktaran Sandallı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hangi illerden geldiğinin tespitini yapacak. İlkadım Belediyesi ekipleri de kelleleri kireçleyerek Yılanlıdere mevkisinde gömecek" dedi.

Karasamsun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldırım ise AA muhabirine, hayvan kafalarının sabaha karşı konteynerlere bırakıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kellelerin üzerinde kulak küpesi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "Hayvan kafaları arasında eski tarihli kesilenler de var, yeni kesilmiş olanlar da. Burası 5 yıl önce kurbanlık hayvan pazarıydı ancak şimdi gezi alanı. Bu güzergah karanlık olduğu için buraya atmış olabilirler. Buradan okula giden çocuklar geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber