CHP, Başbakanlığa alınan personeli sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Başbakanlık'ta göreve başlatılan personel sayısıyla, bu personelin kaçının imam-hatip lisesi veya ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu sordu.

Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Başbakanlık'ta, 58. Hükümet'ten önce ve sonra görev yapan personel sayısını öğrenmek istedi.

58. Hükümet'ten sonra Başbakanlığa bağlı hangi birimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının başka bakanlıklara bağlandığını soran Şimşek, önergesinde şu soruları yöneltti:

"58. 59. Hükümetler döneminde Başbakanlık ile ilişkilendirilen kurum var mıdır? Varsa, bu kurumların bağlanmasından sonra Başbakanlık bünyesinde görevlerine devam eden personel sayısı kaç olmuştur? Personel sayısında bir azalma olmuş mudur?

Hükümetleriniz döneminde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) tabi tutulmadan kaç kişi Başbakanlık'ta göreve başlatılmıştır? KPSS sonucu gözetilmeden ve şartı aranmadan göreve başlatılan bu kişilerden kaçı imam hatip lisesi veya ilahiyat fakültesi mezunudur?

58. 59. Hükümetler döneminde, Başbakanlık'ta müşavirlik, özel kalem müdürlüğü gibi istisnai kadrolara yapılan atama sayısı nedir? Bu kişilerin isimleri ile mezun oldukları lise, üniversite ve bölümleri nelerdir? Bu kişilerden imam hatip lisesi veya ilahiyat fakültesi mezunu olan var mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber