Köy halkı, bayramda mahkeme kararıyla susuz kaldı

Malatya'nın Darende İlçesi'ne bağlı Günerli Köyü'nün arefe günü suları kesilince, köylüler bayramda perişan oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy halkı, bayramda mahkeme kararıyla susuz kaldı

Malatya İl Özel İdaresi ve Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 5 kilometre boru döşenerek köye içme suyu getirildi. Ancak suyun getirildiği merkez mahallesinden bazı kişiler, suyun götürülmesinin yasal olmadığını belirterek konuyu mahkemeye taşıdı. Malatya İdare Mahkemesi Günerli'ye giden suyun kesilmesine karar verince, köyün suyu Kurban Bayramı arefesinde kesildi. Köylüler kendilerine haber verilmeden sularının kesildiğini belirterek bayramda mağdur olduklarını söyledi.

İSTANBUL'DAN BAYRAMA GELDİ, SUSUZLUKLA KARŞILAŞTI

Köylülerden İbrahim Yılmaz, İstanbul'dan anne ve babasını ziyaret için köye geldiğini belirerek, "Geldiğimiz gün su kesildi. Suyun mahkeme kararı ile kesildiğini öğrendik, bu kesim işi neden köylüye önceden bildirilmedi" dedi.

Bayram hediyesi olarak kendilerine bunun reva görüldüğünü ifade eden köylüler de, "Bizlere sürpriz yaptılar, bu nasıl idarecilik anlayışı. Bu vatandaşlara bir zulümdür yetkililer bunu hangi vicdanlarına sığdırdılar. Bayramda köylüye bu eziyeti çektirdiler" diyerek sitemlerini dile getirdi.

TANKERLERLE SU GETİRTTİLER

Bayramda susuz kalan köylüler çareyi çevre köylerden tankerlerle su getirmekte bulurken, bu da zaman zaman kargaşaya neden oldu. Tankerden su almak isteyen kadınlar zaman zaman birbirleri ile tartışırken, köylüler kurban kesimleri sırasında da sularının olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını söylediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber