Üniversitelere 2 bin kadro daha

Haber Giriş : 20 Mart 2006 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, üniversitelere açıktan 2 bin kadro atama izni verdi. Böylece bu yıl için verilen kadro sayısı 5 bine yükseldi. Açıklama, Başbakan Yardımcısı Şahin'den geldi.

NTV'ye koruşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bütçe Kanunu ile öngörülen 3 bin kadro da eklendiğinde üniversitelere bu yıl toplam 5 bin kadroyu kullanma esnekliği sağlandığını söyledi. Şahin kamu kurumlarının kadro taleplerine bu yıl daha olumlu yanıt verilmesini ise seçimlere değil ekonomideki gelişmelere bağladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu kuruluşlarının emeklilik, ölüm, istifa ve nakil nedeniyle boşalan kadrolarının yüzde 80'ine doğrudan atama yapma imkanına sahip olduklarını hatırlattı.

?Bunun için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan izin alınmasına gerek yok? diyen Şahin, Maliye Bakanlığı ile çalışma yaparak Bütçe Kanunu'nda 21 bin olarak verilen açıktan atama izinlerini kurumlara dağıttıklarını söyledi.

Bakan Şahin, ?Zaten bunun 10 binini öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı'na vermiştik. Kalan 11 bini ise kamu kurumları ve üniversitelerin taleplerini dikkate alarak bir dağıtım gerçekleştirdik. Tüm üniversitelerimiz geçtiğimiz yıl ayrılanlarla birlikte doğrudan atama yapabilecekleri kadro sayısı 3 bin. Ayrıca biz bu 11 binden 2 bini de ünivertisetele vermek suretiyle 5 bin kadroyu kullanma esnekliği üniversitelere tanımış olduk. Geçen yıl bu rakam 4 bin 20 idi? dedi.

Açıktan atama izinlerindeki artışı ekonomideki gelişmelere bağlayan Şahin, ?Bunun seçimle falan ilgisi yok. Şimdi 2006'dayız. Seçim kasım 2007 de. İhtiyaç ne ise onu karşılamaya çalışıyoruz? diye konuştu.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber