AKP'li vekile 3.5 yıldır bedava kurum lojmanı

Haber Giriş : 21 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, milletvekili lojmanlarını boşalttı. Ancak Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil'in 3.5 yıldır Enerji Bakanlığı lojmanlarında oturduğu ve tüm uyarılara rağmen lojmanı boşaltmadığı ortaya çıktı

AKP, milletvekili lojmanlarını boşalttı. Ancak Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil'in 3.5 yıldır Enerji Bakanlığı lojmanlarında oturduğu ve tüm uyarılara rağmen lojmanı boşaltmadığı ortaya çıktı. Gülyeşil'in Ankara Gölbaşı'ndaki lojmanın kira ve aidatını da düzenli ödemediği ve Kurum'a halen yaklaşık 12 bin YTL'lik borcu olduğu öne sürülüyor. Lojman ayrıcalığı CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç'un soru önergesiyle ortaya çıktı.

3 Kasım'dan önce TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı olan Öner Gülyeşil, memleketi Siirt'ten milletvekili seçilince Kurumdan ayrıldı. Ancak Gülyeşil, Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde kendisine tahsis edilen lojmanı, 6 aylık yasal süresi içinde boşaltmadı. EÜAŞ yönetimi 2003'te milletvekilini şifahen defalarca uyarmasına rağmen, Gülyeşil uyarılara da bir yanıt vermedi. EÜAŞ yönetimi sonunda 2 Ocak 2004'te milletvekiline "gizli" ibareli bir yazı göndererek lojmanı acilen boşaltmasını istedi.

Gülyeşil, oturduğu lojmanın kira ve aidatına ait ödemeleri de düzenli yapmadı. Lojmanı milletvekilinden bir türlü geri alamayan EÜAŞ yönetimi, tahliye edilmesine uğraşırken milletvekilinin kira ve aidat borçlarını çıkardı. Kurum kayıtlarından alınan bilgiye göre, 2005 ortalarına kadar Gülyeşil'in yaklaşık 30 bin YTL'ye yakın kira ve aidat borcu bulunuyordu. 2005 yılı ortasında Gülyeşil'in ismi Enerji Soruşturması kapsamında gündeme geldi. Dönemin bakan ve bürokratlarıyla birlikte Gülyeşil de İskenderun Kömür Santralı ihalesinde görevi kötüye kullanmaktan suçlandı. Gülyeşil hakkında dokunulmazlık nedeniyle yargılamayı durdurmak zorunda kalan mahkeme, beraat kararı verdi. Tam da bu sırada Gülyeşil, oturduğu lojmana ait 30 bin YTL'lik borcu gündeme geldi ve ödeme yaptı.

Gülyeşil: İmkansızlık nedeniyle oturuyorum
VATAN'a konuşan Gülyeşil şöyle dedi: İmkansızlıklar nedeniyle oturdum. Ben milletvekili olduğum günden bu yana ev arıyorum. Ev bulduğum anda çıkacaktım. Ama bulamadım. Ev almaya çalıştım ama olmadı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber