Bebek dostu hastane

Korkuteli Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre verilen Bebek Dostu Hastane unvanına aldı. Bebek Dostu Hastane plaketini Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş’tan alan Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İbrahim Eke, emzirmenin özendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bebek dostu hastane

1991 yılında UNİCEF ve WHO'nun "Başarılı emzirmede 10 adım" ilkelerini uygulayan, bebeğin anne sütüyle beslenmesini öne çıkaran hastanelere verdiği Bebek Dostu Hastane unvanını Korkuteli Devlet Hastanesi aldı.

Plaket verilme töreninde konuşan Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İbrahim Eke, şunları söyledi: "Hastanemizde gerek doğum öncesinde anne adayının her anlamda doğuma hazırlanması, gerek doğum sonrası anne ve bebeğin bakımı ile bilhassa anne sütü konusundaki bilgilendirme ve emzirmeye yönelik uygulama özel önem taşımaktadır. Emzirmenin özendirilmesi, sürdürülmesi ve desteklenmesi konularında sosyal sorumluluğumuz gereği yüklendiğimiz misyonun sürekliliği konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Sağlıklı bir nesil için bebeklikte yeteri kadar anne sütü verilip verilmemesinin öneminin yadsınamayacak kadar çok olduğunu anlatan Eke, sözlerini şöyle sürdürdü: Aileleri bu konularda bilinçlendirmek ve sorumluluklarını hatırlatmak ve hatta eğitmek biz sağlık kuruluşları ve sağlık çalışanlarının vazgeçilmez ödevidir. Ödevlerinin bilincinde olan bir hastane olarak anne sütünün ve doğru emzirmenin önemini biliyor ve bildiklerimizi toplumla paylaşmaya devam ediyoruz."

Ödül törenine Başhekim Op. Dr. İbrahim Eke, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Havva Nur Özdemir, Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Gürkan Dalgıç, Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiresi Gülseren Dizdar, Kadın Doğum Servisi Sorumlu Hemşiresi Ebe Hazin Yeke katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber