İki gün müsteşar yardımcısı iki gün şef, bir gün uzman

Haber Giriş : 27 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, haftanın üç günü İstanbul, iki günü Ankara'da görev yapıyor. İki gününü de çocuklarına ayıran Aydın, bu hayatından oldukça memnun

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, bakanlıktaki görevinin yanı sıra, Ümraniye Devlet Hastanesi'nde uzman, Haseki Hastanesi'nde de klinik şefi olarak görev yapıyor. Kadrosu Van 100. Yıl Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken Müşteşar Yardımcılığı görevine atanan Aydın, daha sonra Ümraniye Devlet Hastanesi'nde üroloji uzmanı olarak görev yapmaya başladı.

Aydın, 2004 yılında da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Haseki Hastanesi'ne Üroloji Klinik Şefi olarak atandı. Bu tarihten itibaren Pazartesi ve Salı günleri Haseki Hastanesi'nde, Çarşamba günleri de Ümraniye Devlet Hastanesi'nde görev yapan Aydın, iki gününü bakanlık görevleri için, geri kalan iki gününü de çocuklarına ayırıyor.

Hep çok iş yapmış

Bir röportajında doktor kimliği ve bürokrat kimliği dışında yaptıklarını anlatan Aydın, şöyle diyor:

?Lise yıllarımda bağlama çalardım, şiir yazardım. Mali durumu çok iyi bir aileden gelmediğim için özellikle üniversitede hem çalışıp hem okudum. İngilizce dersleri verirdim. Bir çok tıp kitabını fotokopiyle çoğaltıp satardım. Tıp Fakültesi'ndeki öğrenciliğim bir anda birçok iş yaptığım bir dönemdir. Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi'ni fakültede satan kişiydim.?

Ailesine zamanı yok

Üç oğlu olduğunu ikisinin İstanbul, birinin de Adapazarı'nda bulunduğunu belirten Aydın, ?Eşim Ankara'da ama aile dağılmış durumdayız. Yani görev uğruna aile dağınık bir halde. Yanımda olsa ne değişecekti dersek yine pek değişen bir şey olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü çalışma temposu nedeniyle onlar uyurken evden çıkıp yine onlar uyurken eve dönebilecektim? diyor.

İstanbul'daki evinin altında bir marangoz atölyesi olduğunu da anlatan Aydın, ?Çalışan bir atölye değil, sadece boş vakitlerimizi değerlendirmek amacıyla kullandığımız bir atölye. Yani evde de boş kaldığım zaman bile bu tür işlerle uğraşırım. Boş durursam sıkılırım? şeklinde konuşuyor.

Uygulamaya tepki

Prof. Aydın'ın üç görevi bir arada yapmasına olanak sağlayan uygulamaya tepki var. CHP'liler, ?Hem Müsteşar yardımcılığı, hem uzman, hem Şef. Üç iş bir arada yapılabilir mi? diye soruyor. CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar uygulamanın ?yandaşlarını kayırma? ve ?Şef kontenjanından ayda 5 bin YTL'den fazla para alabilmek için yapıldığını? iddia ediyor. Neşşar, ?Bu uygulamaya son verilmelidir? diyor.

2003 yılında profesör oldu

1959 yılında Bolu - Göynük'te doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1992'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında'ndan üroloji uzmanlığını aldı. 1994 yılında YYÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent olarak atandı. 2003 yılında profesör oldu. Dekan yardımcılığı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2001-2002 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Aydın, önce Ümraniye Devlet Hastanesi'nde üroloji uzmanı, ardından Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. Daha sonra da bu iki görevine, Haseki Hastanesi Üroloji Klinik Şefliği görevi eklendi. Aydın, ayrıca Eastern Journal of Medicine adlı derginin editörü ve Sleep and Hypnosis adlı derginin editör yardımcılığı görevlerini yürütüyor.

?Eşi hastanelere yazılım satıyor' iddiası

MüsteŞar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ın eşinin yüzde 25 his-sesine sahip olduğu bir firmanın, iki hastaneye yazılım sattığı da iddia ediliyor. Aydın'ın eşi Sibel Aydın'ın ortakları arasında bulunduğu Bilbest Ltd. adlı yazılım şirketinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzasıyla 10. 04. 2003 yılında yayınlanan ve 81 il valisine gönderilen 224 sayılı genelge sayesinde yüz milyarlarca lira kazandığı belirtiliyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber