Yaşaması organ nakline bağlı

Adana’da 2 yıl önce Karaciğer Siroz’u hastalığına yakalanan Cuma Umutlu’nun yaşaması karaciğer nakline bağlı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşaması organ nakline bağlı

Adana'da 2 yıl önce Karaciğer Siroz'u hastalığına yakalanan Cuma Umutlu'nun yaşaması karaciğer nakline bağlı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Demiroluk Köyü'nde ikamet eden 3 çocuk babası Cuma Umutlu'ya (34), 2011 yılında işe girmek için rapor almaya gittiği Tufanbeyli Devlet Hastanesi'nde doktorlar, kan değerlerinin düşük olduğunu ve Adana ya da Kayseri'deki büyük hastanelere gitmesi gerektiğini söyledi.

2012 yılı Nisan ayında Kayseri Devlet Hastanesi'nde muayene olan Umutlu'nun burada mide kanaması ihtimaline karşı midesine bant takılarak memleketine geri gönderildi. Memleketine döndükten sonra gün geçtikçe durumu ağırlaşan Umutlu 15 gün sonra rahatsızlıklarının artması üzerine Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne giderek orada mide kanaması geçirdiğini öğrendi.

Umutlu, buradaki müdahalesinin ardından Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar, çok fazla kan kaybettiği için hayati tehlikesi bulunan Umutlu'yu 1. derece yoğum bakıma aldılar. 2 ay yoğum bakımda kalan Umutlu, durumu iyileşince 3. derece yoğum bakıma alındı 20 gün daha tedavi gören Umutlu'nun karaciğer sirozu hastası olduğu belirlendi.

Karaciğer nakli olması gerektiğini öğrenen Umutlu, daha sonra Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. 2 ay organ nakli bölümünde tedavi gören Umutlu, burada da mide kanaması geçirerek 5 gün yoğum bakımda yattı. Hastaneden taburcu olduktan sonra 2 ayda bir kontrole giden Cuma Umutlu, 2013 Temmuz ayında durumunun daha da kötüleştiğini ve çok acil organ nakli olması gerektiğini öğrendi.

Yakınları, Umutlu'nun organ nakli olabilmesi için ailesinde kan grubundan kimse olmadığını çevresinde olanların ise büyük paralar talep ettiklerini söyledi. İnşaatlarda elektrik işçisi olarak çalışan Umutlu, durumu ilerledikten sonra çalışamaz hale gelerek çevresinden gelen yardımlarla yaşamını sürdürmeye başladı.

2 gün önce durumu ağırlaşan Umutlu, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak yoğum bakıma alındı. Doktorlar Umutlu'nun durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini ve en kısa sürede organ nakli olması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber