Yargıtay Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 3/8/2005 tarihli ve 25895 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yargıtay Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendine Yazı İşleri Müdürü unvanından sonra gelmek üzere "Müdür" unvanı; üçüncü fıkrasına ise Hemşire unvanından sonra gelmek üzere "Diyetisyen" unvanı eklenmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu bentten sonra gelmek üzere aşağıdaki (ç) bendi eklenmiştir.

"c) Müdür kadrosuna atanabilmek için;

1) Dört yıllık yükseköğretim mezunu olmak,

2) 12/10/1987 tarihli ve 87/12197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Çocuk Bakımevleri Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

3) Toplam hizmetinin en az beş (5) yılını branşı ile ilgili olarak çalışmış olmak,

4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak,"

?ç) Şef kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki yıllık yükseköğretim mezunu olmak,

2) Başkanlıkta en az beş (5) yıl Veznedar, Ambar Memuru, Ayniyat Saymanı, Daktilograf, Memur, Zabıt Kâtibi, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni veya ilk derece mahkemelerinde aynı süre Zabıt Kâtibi olarak çalışmış olmak,

3)Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına (c) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (ç) bendi eklenmiştir.

"ç) Diyetisyen kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakültelerin ilgili bölümünden mezun olmak,

2) Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde, durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmelik EK-1'deki Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Puanların eşitliği halinde hizmet süresi fazla, son sicil notu yüksek olan tercih edilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi ile 7 nci maddesinin ( e ) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Yargıtay Birinci Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber