'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filminin galası yapıldı

Sağlık-Sen tarafından, görev başındayken sakat kalan ya da hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının gerçek yaşam öyküleri konu alınarak çektirılan, "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filminin galası yapıldı

- Van Valisi Doğan:
- "Bu ülkenin tarihinde hepimiz bir bedel ödeyerek buralara geldik"

Sağlık-Sen tarafından, görev başındayken sakat kalan ya da hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının gerçek yaşam öyküleri konu alınarak çektirılan, "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası yapıldı.

Van Şişli Öğretmenevinde düzenlenen galaya katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, sağlık çalışanlarının zorlu şartlara rağmen bölge halkıha hizmet etme çabası içinde olduğunu söyledi.

Ülkede sadece sağlık çalışanlarının değil, herkesin bedel ödedikten sonra bir yere geldiğini belirten Doğan, "Bu ülkenin tarihinde hepimiz bir bedel ödeyerek buralara geldik. Bundan sonra kendimiz, çocuklarımız ve torunlarımızın daha fazla bedel ödememesini umut ediyoruz. Bunun için de daima kardeşliğe vurgu yapmak, birbirimizle dayanışarak, omuz omuza vererek geleceği inşa etmeye çalışalım. Türkiye'nin önemli sorunlarından biri ancak bu kadar çağdaş bir şekilde topluma anlatılabilirdi. Bu vesileyle ben bu projede emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Bir toplumda insanların görevden kaçmamalarının o toplumun sağlıklı olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Doğan, her sağlıklı toplumda arızaların bulunabileceğini ancak bu arızalar olduğundan büyük gösterilerek toplumun değerlerini hafife almamak gerektiğini vurguladı.

"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filmini defalarca izlediğini ve her izlediğinde aynı acıyı hissettiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise binlerce meslektaşlarının sağlık hizmetlerinin var olduğu günden bu güne kadar bedel ödediklerini ve ödemeye devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye'de hasta memnuniyetinin sürekli büyüdüğünü, buna paralel olarak çalışanlara yönelik şiddet olaylarının arttığını ve mesleki saygınlıklarının azaldığını öne süren Memiş, şöyle konuştu:

"Bugün Van depreminin 2. yılı. İki yıl önce Van'da derin acılar yaşandı. Biz de bugünü anlamlı hale getirmek adına, 'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' adıyla çektirdiğimiz filmimizin gösterimini burada yapmak istedik. Binlerce arkadaşımız sağlık hizmetlerinin var olduğu günden bu güne kadar bedel ödediler ve ödemeye devam ediyorlar. Ülkemizde, 11 yıldır devam eden sağlıkta dönüşüm süreciyle, vatandaşa verilen hizmetlerin kalitesinin artırılmasında ve sağlığa ulaşım noktasında ciddi adımlar atıldı. Ancak kentte iki kez sağlık çalışanına şiddet uygulandığına şahit olduk. Hastasını evine götürdükten sonra bu millete sağlık hizmeti sunan araçların önünün kesildiğini ve sağlık çalışanlarının öldürülesiye dövüldüğünü gördük."

Konuşmaların ardından, depremde birçok yakınını kaybetmesine rağmen kurtarma faaliyetlerine katılan acil tıp teknisyeni Ayşegül Savcı ile görev başındayken darbedilen ambulans şoförü Bayram Lenk'e çiçek verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber