Kur'an Ve Hüsn-İ Hat Sempozyumu düzenlendi

Amasya Üniversitesi ve Amasya Müftülüğü işbirliğiyle çok sayıda bilim adamınında katılımıyla, 01-02 Kasım 2013 tarihlerinde Saraydüzü Kışla Binasında "Osmanlı'dan Günümüze Kur'an ve Hüsn-i Hat" konulu sempozyum düzenlendi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kur'an Ve Hüsn-İ Hat Sempozyumu düzenlendi

Amasya Üniversitesi ve Amasya Müftülüğü tarafından 1-2 Kasım 2013 tarihleri arasında Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma, Amasya Valisi İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem KELEŞ, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Emniyet Müdürü Cemil BAYAZIT, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere, Diyanet İşleri Eski Başkanlarından Dr. Tayyar ALTIKULAÇ, İl Müftümüz İsmail İPEK, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip ÖZDEMİR, protokol üyeleri, çeşitli üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ve Hüsn-i Hat sanatçıları katıldı.

Kur'an tilaveti ve Amasya tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda daha sonra İl Müftüsü İsmail İpek, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere, Hattat Hasan Çelebi, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş birer konuşma yaparak geçmişten günümüze pek çok Hat Sanatı üstadının yetiştiği Amasya'da böyle bir sempozyumun düzenleniyor olmasının önemine dikkat çektiler.

Amasya Köklü Tarihinde Pek Çok Önemli Şahsiyet Yetiştirmiştir

Sempozyumun açılışında son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: "8500 yıllık köklü bir medeniyete ev sahipliği yapan Amasya'da tarihin her döneminde bilim, sanat, musiki ve edebiyat çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmiştir. Dünyanın ilk coğrafyacısı kabul edilen Strabon, Divan Edebiyatının ilk kadın şairi Mihri Hatun, tıp alanında ilklere imza atan Sabuncuoğlu Şerefeddin, Fatih Sultan Mehmet'e hocalık yapan Akşemseddin ve hattatların piri olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah'ın Amasya'da yetişmesi bu durumun en açık ispatıdır.

Program sonunda sempozyuma onur konuğu olarak katılan ve desteklerini esirgemeyen Amasya Valisi Sn. İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN' e, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sn. Dr. Ekrem KELEŞ'e ve Amasya Belediye Başkanı Sn. Cafer ÖZDEMİR'e teşekkür plaketi sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber