05/04/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bakü Haydar Aliyev Havaalanı'ndan Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na hareket edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 15.00'te, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü meslek memurlarından oluşan heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı, 10.30-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Yaş sebze ve Meyve Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Zeytin ve Zeytin Yetiştiricileri Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.30'da Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 2006 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Erdoğan, saat 15.00'te FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da saat 10.00'da, "Posta Kartıyla Mesaj Yarışması" ödül törenine katılacak. Yıldırım, saat 11.30'da Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattındaki Polatlı-Duatepe Tüneli'nde ilk ışığının görünmesi ve hızlı terin hattı çalışmaları ile ilgili geziye katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.30'da, Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Kurulu'na katılacak. Başesgioğlu, saat 15.00'te, ILO tarafından yürütülen "Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması" projesinin açılış toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- DTP'liler ve bazı kitle örgütleri, geçtiğimiz Pazar günü Taksim'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, saat 11.00'de İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nebi Çelik ve Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Gültek, 'Kırsal Kalkınma Eleştirme Projesi Başlangıç Toplantısı'na katılacak.
- Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü kutlamaları dolayısıyla, Ankara'da saat 09.30'da, kreş ve gündüz bakımevi çocuk gösterisi düzenlenecek, saat 17.30'da Polis Bandosu bir konser verecek.
- ATO ve Perakendeciler Derneği işbirliğiyle, Ankara'da saat 09.30'da, "Perakende Buluşuyor" konulu bir toplantı düzenlenecek.
- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Ankara'da saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri, saat 10.30'da Anıtkabir'e çelenk koyacak, saat 11.30'da 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'na giderek özel bir programa katılacak.
- TOBB Genel Merkezi'nde DPT 9. Kalkınma Planı Sanayi Politikaları Özel İhtisas Komisyonu Raporu ile ilgili olarak, saat 14.00'te bir toplantı düzenlenecek.
- Türk Emekli-Sen tarafından, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, saat 11.00'de basın açıklaması yapacak.
- 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla, Ankara'da saat 19.30'da balo düzenlenecek.
- Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi tarafından, saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.
- TCDD'nin katkılarıyla, saat 11.30'da Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'ndaki Polatlı-Duatepe Hattı yapım çalışmaları açılış töreni düzenlenecek.
- KESK Ankara Şubeler Platformu ve birçok sivil toplum örgütü tarafından, saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- 'M. Akif Onur Ödülü' töreni, Ankara'da saat 19.00'da gerçekleştirilecek.
- Arı Okulları tarafından, Ankara'da saat 14.00'te, "Bilinçli Tüketici Kimdir" konulu bir söyleşi düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi'nin düzenlediği Azeri Konseri, saat 20.00'de başlayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.30'da, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (TÜSİAD) ziyaret edecek. Topbaş, saat 11.00'de de, Tepebaşı İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde, Kartal Sanayi Bölgesi Merkezi İş Alanları Planlaması ile Küçükçekmece Sahili İç Dış Kumsal Rekreasyon Alanları Planlaması için hazırlatılan projelerden, dereceye giren 2'sini açıklayacak.
- Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Beşiktaş Spor Kompleksi'nde saat 11.00'de voleybol turnuvası final maçı, saat 13.00'te basketbol turnuvası final maçı, saat 15.00'te de masa tenisi turnuvası final maçı oynanacak.
- Polis Haftası etkinlikleri kapsamında saat 14.00'te Baltalimanı Moral Eğitim Merkezi'nde yapılacak bir törenle, Sarıyer'deki okullarda düzenlen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da katılımıyla, saat 11.00'de İstanbul Asayiş Şube'de bir basın açıklaması yapılacak.
- Büyükada Belediye Nikah Salonu'nda saat 14.00'te Huzur Toplantısı düzenlenecek.
- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, okullardaki şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla, saat 12.00'de Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda öğrencilere futbol topu dağıtacak.
- Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, saat 10.00'dan itibaren, Fatih Camii'ndeki türbesi başında anılacak. Saat 14.00'te de, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde Gazi Osman Paşa ile ilgili bir konferans verilecek.
- İSTEK Vakfı'nın 21. kuruluş yıldönümü törenleri, saat 15.00'te Yeditepe Üniversitesi'nin 26 Ağustos Kampüsü'nde yapılacak.
- Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, BAKKART projesine destek istemek amacıyla, saat 10.00'da Üstün Pasajı'nda esnaflarla kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.
- Turkuaz Hareketi'nin Ali Müfit Gürtuna başkanlığında düzenlediği "Gençlik ve Siyaset" konulu toplantıya Gazeteci Mithat Bereket konuk olacak. Toplantı, saat 19.00'da, Darüşşafaka Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

Kimlik kartına sahip ilk meyve sebze markası Cali'nin tanıtımı
- METRO Group'un satınalma şirketi METRO Group Buying'in (MGB) yürüttüğü izlenebilir tarım projesiyle hayat bulan meyve sebze markası Cali, METRO Cash & Carry ve Real mağazalarındaki yerini alıyor. Kimlik kartına sahip ilk meyve sebze markası Cali'nin tanıtımı, Polat Renaissance Otel'de saat 11.00'de gerçekleştirilecek basın toplantısıyla yapılacak.

Alternatif Yatırım'ın basın toplantısı
- Anadolu Grubu'nun finansal iştirakleri arasında yer alan ve 1997 yılından bu yana yatırımcılara hizmetler sunan Alternatif Yatırım'ın finans dünyasında bir ilk olacak ve yatırımcılara avantajlar sunacak yeni kampanyasıyla ilgili basın toplantısı saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak.

CEPA Alışveriş Merkezi'nin tanıtım toplantısı
- 2007 yılında açılacak olan ve Ankara'nın tek çatı altındaki en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahip CEPA Alışveriş Merkezi'nin tanıtım toplantısı, saat 10.30'da Swissotel'de yapılacak.

"81 İlden 81 Yumuşak Dokunuş" fikir yarışmasının sonuçları
- Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Ariel Yumuşatıcı Etkili işbirliği ile çocuklara daha iyi bir gelecek oluşturmak için düzenlediği "81 İlden 81 Yumuşak Dokunuş" fikir yarışmasının birincisi; saat 11.00'de Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak. Toplantıda, Procter&Gamble Genel Müdürü Saffet Karpat ve TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil'in yanı sıra Hülya Koçyiğit, Ceyhun Yılmaz, Kadir Çöpdemir, Neşe Erberk, Elif Ilgaz, Coşkun Aral, Yazgülü Aldoğan, Balçiçek Pamir, Nora Romi, Arzu Kaprol ve milli voleybolcu Neslihan Demir gibi medya, moda, spor dünyasından isimlerin yer aldığı jüri üyeleri ve kazanan katılımcılar yer alacak.

EMEA Solutions Roadshow Q2- 2006 Semineri
- Symbol'un düzenleyeceği "EMEA Solutions Roadshow Q2- 2006 Semineri" saat 09.00'da Swissotel'de yapılacak.

"Afrika'nın Ekonomik Potansiyeli" paneli
- Kadir Has Üniversitesi'nin, Türkiye'de son zamanlarda eksikliği daha da çok hissedilmekte olan Afrika bölgelerine yönelik bilgiyi ilerletmek amacıyla bu alanda uzmanlaşmış diplomat, bürokrat ve akademisyenlerin katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Afrika'nın Ekonomik Potansiyeli" paneli 14.00-17.30 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde yapılacak.

Epilady'nin ürün tanıtımı
- Epilady'nin ürün tanoıtımı, saat 20.30'da Karaköy Liman Lokantası'nda yapılacak.

Ofis 2006-Kırtasiye Fuarı
- Ofis 2006-Kırtasiye Fuarı, CNR Expo'da açılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.

Fransa'daki eylem ve grevler devam ediyor
- İş yasasını protesto eden öğrenci ve işçiler, ülke genelindeki eylemlerine ve grevlerine devam ediyor.

İtalya'da seçimlere doğru
- İtalya'da önümüzdeki hafta yapılacak seçimler için kampanyalar devam ediyor.

Portekiz Başbakanı Socrates'in Angola ziyareti
- Portekiz Başbakanı Jose Socrates 4 günlük Angola ziyaretine başlayacak.

Balkan ülkeleri toplantısı
- BM, AB ve NATO temsilcileri ile Balkan ülkeleri diplomatları Kosova'da bir araya gelerek, barış çalışmaları konusunda görüşmelerde bulunacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Almanya ziyareti
- Sergei Lavrov, 2 günlük Almanya ziyaretine, meslektaşı Frank-Walter Steinmeier ile görüşerek başlayacak.

İngiltere Başbakanı Blair'ın seçim kampanyası
- Tony Blair, Finans Bakanı Gordon Brown ve Başbakan Yardımcısı John Prescott Labour Partisi'nin seçim kampanyasına katılacak.

Şaron'un sağlık durumu
- Filistin Başbakanı Ariel Şaron'un ameliyatı doktorlar tarafından ertelenirken, Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Gaziantepspor ile Kamil Ocak Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Denizlispor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için öğleden sonra Denizli'ye gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber