Üniversite Camiinin açılışını görmez yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kırıkkale Üniversitesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Sinan Safter Peker Camiinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite Camiinin açılışını görmez yaptı

Sinan Safter Peker Camiinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, üniversite denen olgunun mabetlerden ortaya çıktığını, üniversitelerin kampüslerinde cami ve mescitlere yer vermemesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, özel yada devlet üniversitelerinde cami ve mescitlerin açılmasını temenni ettiğini söyledi.

Görmez, "Üniversite dediğimiz olgu mabetlerden ortaya çıktı. Mabetler zaten üniversiteleri doğurdu. Dolayısı ile üniversitelerin kendi kampüsleri içerisinde bir yer vermemiş olması büyük bir eksiklik olmuştur. Bu eksiklik inşallah en kısa sürede telafi edilir ve ülkemizde ister özel, ister devlet üniversitesi olsun her üniversitenin kampüsü içerisinde en az bunun kadar bir mimariye sahip, her türlü sosyal mekana sahip, kız ve erkek öğrencilerinin de en güzel şekilde içinde ibadet edebileceği güzel binaların, güzel mescitlerin, güzel camilerin yapılması en büyük temennimizdir. İnşallah bu hizmet süremiz içerisinde başlatıyoruz bu çalışmayı. Bütün üniversite rektörlerimizle birlikte tamamlamayı yüce rabbimiz bize nasip eder. Ben tekrar bu camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hayırsever iş adamımızı tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Üniversite camilerinde en az iki dil bilen din görevlilerinin bulunması gerektiğini ifade eden Görmez, "Üniversite camilerimizde en az iki yabancı dil bilen, gençlerle iletişim kurabilen, benim merkezden gönderdiğim hutbeyi değil, doğrudan çıkıp kendi hutbesini yapabilen, her Cuma namazını bir bilgi şölenine dönüştürebilen, gençlerin dünyasına hitap edebilecek, onların anlamayacağı bir dili terk edecek, onların gönül dilinden konuşacak, bir arkadaşımızı da buraya görevlendirmek sureti ile imamımız olmalıdır diyorum. İnşallah, bu vazifeleri hakkıyla yerine getirmeyi yüce rabbimiz nasip eder" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber