Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler sergi bastı, 6 yaralı var

Haber Giriş : 11 Nisan 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'İnsan Haklarına Saygı İnsanlığa Çağrı' sergisini basan sol görüşlü öğrencilerle ülkücü öğrenciler arasında kavga çıktı

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), sol görüşlü bir grup öğrenci, Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı ve ABD Balkan Ülkeleri İnsan Hakları Konsey üyesi Embiya Çavuş'un "İnsan Haklarına Saygı İnsanlığa Çağrı" konulu resim sergisini basmak istedi. Çavuş'un sergisi yerine yanlışlıkla bitişik salondaki ÇÜ Kültür Müdürlüğü Fotoğraf Kolu'nun fotoğraf sergisini basan sol görüşlü öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

ÇÜ'nün davetlisi olarak gelen ressam Çavuş'un resimlerinden oluşan sergi dün açıldı. Bulgaristan'da doğan, Türkler'e yönelik uygulamaları protesto ettiği için 16 yıl esir kampında yaşayan Çavuş'un sergisinde, esir kampında yaşanan acı olayları yorumladığı resimler yer alıyor. Sergi, üniversitedeki sol görüşlü öğrencilerin tepkisini çekti.

Bodruma saklandı
Galerinin bulunduğu Kültür Müdürlüğü binasına gelen yaklaşık 250 öğrenci sergiyi basmak istedi. Yanlışlıkla bitişik salondaki sergiyi basan öğrencilerle, olayı duyup gelen bir grup ülkücü öğrenci arasında kavga çıktı. Kavgada üniversite öğrencisi Ozan Balık kalçası ve sırtından bıçaklandı. Öğrenciler Bahir Atay, Bahir Güngör, Burak Nunukoğlu ile görevliler Mehmet Gümüştekin ve Ali Kaba yaralandı. Balık ile Gümüştekin'in durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay sırasında bodruma kaçıp, gizlenen Çavuş, "Olayı, 'Vahşet' olarak nitelendiriyorum. Üç gün önce, 'Bu sergiyi kapatmazsan burayı yıkar, seni de yakarız' diye tehdit ettiler" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber