Enerji Bakanlığı'nda yolsuzluk iddiası

Haber Giriş : 11 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Botaş'ta görevli iki yöneticinin enerji yolsuzluğuna adı karışan İbrahim Selçuk'la Moskova'da görüştüğü öne sürüldü.

İki bürokratın istifasına yol açan olay şöyle gelişti: Mart ayının ilk haftasında Botaş'tan görevlendirilen bir heyet Moskova'ya ulaştı. Heyet de iki kişi vardı. Sözleşmeler Daire Başkanı Vahap Alaca ve İnceleme Geliştirme Kurulu Başkanı Mehmet Topdaş.

Alaca ve Topdaş kaldıkları otelde geçen yıl düzenlenen enerji yolsuzluğu operasyonu sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İbrahim Selçuk ile buluştu. Kısa bir süre sonra Ankara'ya ulaşan görüşme haberi, henüz ilk operasyonun yaralarını saramayan Enerji Bakanlığı'nı karıştırdı.

Bakanlık ?haklarında edinilen istihbari bilgiler nedeniyle' Botaş'tan iki bürokratın görevden alınmasını istedi. Bu yazı üzerine Botaş Genel Müdürü Rıza Çiftçi, Alaca ve Topdaş ile kısa bir görüşme yaptı, görüşmenin ardından bürokratlar görevlerinden istifa ettiler.

Bürokratlar görevlerinden ayrıldı ancak bazı sorular hala cevapsız. Alaca ve Topdaş'ın hangi konuyu ya da konuları Selçuk ile görüştüğü henüz netlik kazanmadı. İbrahim Selçuk bir önceki operasyonda ihaleleri girecek firmaları tespit etmek ve ihaleleri kimin alacağını kimi zaman baskı yoluyla belirlemekle suçlanıyordu.

Yetkililer sadece Botaş'ın değil, bakanlığa bağlı başka birimlerin de aylar sonra açmayı planladığı ihalelerin bile Moskova'daki görüşmeye konu olduğunu iddia ediyor.Enerji yolsuzluğu davasında tutuklanan İbrahim Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda baskı, şiddet ve tehdit sonucu çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak ve bu örgütü yönetmekle suçlanmıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber