Muhtar adayından örnek davranış

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde muhtar adayı Ali Yiğit, ziyaret ettikleri yerlerde kitap hediye ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtar adayından örnek davranış

Malatya Merkez Tecde Mahallesi'nden muhtar adayı olan Ali Yiğit, seçim gezileri esnasında ziyaret ettiği esnaf ve ev ziyaretlerinde kitap okuma alışkanlığının kazanılması için kitap hediye ettiğini söyledi.

Ali Yiğit, "30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde Tecde Mahallesi muhtar adayı oldum. Adaylık süresince birçok esnaf ve ev ziyareti yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu ziyaretlerde okuma alışkanlığının kazandırılması adına gittiğimiz ev ve esnaf ziyaretlerinde bir adet kitap hediye ediyoruz. Kitap hediye ettiğimizi görenler ise ilk defa böyle bir çalışmaya şahit olduklarını söylüyorlar" dedi.

Yiğit, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Adaylık süresince gerek kalıcı bir çevre duyarlılığını gerekse okuma alışkanlığının kazandırılması ve daha birçok yeniliklere imza atmaya çaba göstereceğiz. Muhtarlar yeni ufuklar açmalıdır. Çünkü mahalle muhtarları mahallenin öncüsü ve can damarıdır. Mahallede yapılacak her yeni etkinlik diğer mahallelere örneklik teşkil edecektir. Mahallede yapılan etkinlik kasabaya, kasabada yapılan etkinlik ilçeye, ilçe de yapılan etkinlik ile ilde yapılan etkinlik ise ülkeye sirayet edecektir. Siz mahalleniz de değişimi ve dönüşümü başardığınızda yapmış olduğunuz bu başarı hem mahallenin hem de bulunduğunuz ilin başarı hanesine yazılacaktır. Muhtarlarımız mahallelerinde kitap okuma etkinliği ve çevre etkinlikleri yapmalılar. Muhtarlarımız mahallelerinde bulunan vakıf ve derneklerle yakından ilişkili olup SODES projelerine imza atabilmeli. Muhtarlarımız mahalleleri için yeni projeler geliştirerek muhataplarını harekete geçirebilmeli. Muhtarlarımız mahallelerinde bulunan vakıf ve dernek işbirliği ile mahallenin sosyal yapısını çıkarmalı mahallenin engellisi, yaşlısı, genci, yetimi, yoksulu, öğrenim durumları, geçim kaynakları, gerek il dışında gerekse il içerisinde üniversitede okuyan öğrenci sayısını bilmelidir. Muhtarlarımız İŞKUR'un sunduğu fırsatları periyodik olarak mahalleliye anlatmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber