Konya otizm günleri başladı

Konya Valiliği, Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin katkıları ile düzenlenen "Konya Otizm Günleri" başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya otizm günleri başladı

Düzenlenen açılış programına Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabri Hergüner, Konya Otizm Günleri düzenleme kurulu üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı. Konya'da bu tür bilimsel çalışmanın yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, "Konya'da otizm konusunda böyle bir sempozyum gerçekleştirilmesi memnuniyet verici. Bu tür bilimsel çalışmalar sürdükçe otizm ile ilgili bir umut ışığı çıkacak ve ailelerimiz, çocuklarımız özledikleri tedavi seviyesine ulaşabilecekler" dedi.

Konya'da ilk defa otizm ile ilgili düzenlenen bir programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Aslında biz son iki yıldır otizm ile ilgili çok şey konuşuyoruz. İlk başta zihinsel engelli çocukların ailelerine yönelik bir bina yapmak için yola çıkmıştık. Ama burada otizm derneği ile bir tanışıklığımız oluştu. İki yıllık bir araştırmanın sonucunda, bu binanın ihalesini bugün gerçekleştiriyoruz. Burada aslında yapmaya çalıştığımız şey otizmli çocukların aileleriyle birlikte kullanabilecekleri bir yaşam alanı oluşturmak. Çocukların eğitim alabilecekleri, sportif faaliyetlerde bulanabilecekleri aynı zamanda aileleri ile vakit geçirebilecekleri bir bina için ciddi bir uğraşı sonucunda mesafe aldık. Umuyorum ki en kısa sürede hayata geçecek ve Türkiye'ye örnek bir tesis olacak. Ama bununla ilgili çalışmaya başlayınca bir şeyi daha fark ettik. Erken tanı ile ilgili bir problemin ortadan kaldırılması gerektiği söylendi. Bununla ilgili de bir protokol yapmak üzereyiz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği ve Erken Tanı merkezi en kısa sürede inşa edilecek. Umuyorum ki tüm bu işlemler tamamlandığında otizm Konya'da daha çok konuşulur ve Türkiye için önemli illerden biri haline gelir. Umarım tüm bu çalışmalar otizmli ailelere bir kapı açmamıza vesile olur" şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, Türkiye genelinden ve yurt dışından gelerek Konya Otizm Günleri sempozyumuna destek veren bilim insanlarına teşekkür etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Uzmanı ve Otizm Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sabri Hergüner ise, "Konya Otizm Günleri'nin amacı otizm alanında çalışanları bir araya getirmek ve otizm ile ilgili son gelişmelerin konuşulduğu ve tartışıldığı bir zemin oluşturmak. Bu toplantının hedefi çocuk psikiyatristleri, özel eğitimciler, çocuk nörologları, psikologlar, çocuk doktorları, aileler kısacası otizmle uğraşan herkesi bir araya getirmekti. Sempozyum süresince 4 konferans, 2 kurs, 13 çalışma grubu ve 29 panel konuşması, 5'i uluslararası 46 konuşmacı ve 400'ü aşkın katılımcı ile gerçekleşecek. Otizm belirtilerinden, genetiğine, ilaç tedavilerinden, eğitim yaklaşımlarına kadar birçok şeyi konuşacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuaye alanına geçen protokol üyeleri, otizmli çocuklar tarafından oluşturulan resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber