Simav'ın İlk Okul Müzesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde açıldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren 85 yıllık Cumhuriyet Anadolu Lisesinde tarih ve edebiyat bölümü öğretmen ve öğrencilerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile ilçenin ilk okul müzesi oluşturuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav'ın İlk Okul Müzesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde açıldı

Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin Tarih ve Edebiyat Bölümü öğretmenleri Kamil Gürbıyık ve Mesut Allıtekin ile öğrencileri, okulun zemin katı giriş bölümünde bir müze kurarak ilçede bir ilke imza attı. Okul Müdürü Arif Pala, müzede sergilenen malzeme, kitap, dergi, resim, cihaz araç ve gereçlerin mazisi 85 yıla dayanan okula ait olduğunu ve tarihi ve kültürel özellik taşıyan bu araç ve gereçlerin öğretmen ve öğrenciler tarafından toplanarak izleyicilerin beğenisine sunulduğunu bildirdi.

İlçenin ilk tarih köşesi olma özelliği taşıyan müzenin, öğretmen ve öğrencilerin işbirliği ile kurulduğunu ifade eden Okul Müdürü Arif Pala, sergilenen ilginç ürünlerle hem ilçenin hem de okulun mazisinin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin öğretmenlerinden destek alarak gerçekleştirdikleri müzeye okul yönetimi olarak kendilerinin de destek verdiğini anatan Pala, sergilenen ürünler arasında en çok ilgiyi eski kitle iletişim araçlarının yanı sıra eski belgelerin çektiğini bildirdi. Müze sayesinde hem nostalji yaşandığını hem de öğrencilerin tarihten kopmadıklarını vurgulayan Pala, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve okulumuzu ziyaret eden misafirlerimiz bu değerleri yerinde görüyorlar. Hem nostalji oluyor hem de tarihten kopmuyoruz. Okulumuzu ziyaret eden misafirlerimize öncelikle müzemizi gezdiriyoruz. Ayrıca okulumuzda bulunan çok sayıda eski ve tarihi eğitimle ilgili malzemelerinde yer alacağı daha büyük ve daha kapsamlı müze için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bunu da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Müzede merak ettikleri birçok tarihi ve kültürel özelliği bulunan araç ve gereçleri görme imkanı bulduklarını dile getiren öğrencilerden Gizem Ünlüer ise, "Bizim okulumuzda böyle bir müze bulunması bize çok önemli bir ayrıcalık sunuyor. Kendimizi şanslı öğrenciler olarak kabul ediyoruz" dedi.

Öğrenci Pınar Sakallı da, "Okulumuza gelen misafirlerimize ilk müzemizi gezdiriyoruz. Geçmişimizle gurur duyuyoruz. Şimdi pek çoğu bulunmayan bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesi çok güzel. Öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı ve bu oluşuma destek veren okul yönetimini yürekten kutluyoruz" dedi.

85 yıllık tarihi malzemelerin bulunduğu müzede okulun ilk kurulduğu 1930'lu yıllarda kullanılan telefon, telgraf, daktilo, televizyon, kitap, dergi, resim ve özellikle eski diploma tastikname ve çeşitli belgeler gibi birbirinden ilginç ürünler camekanda sergileniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber