Fedakar öğretmenler saat 06:30'da görev başındaydı

Eğitime fedakârca katkı yapabilme duygu ve düşünceleriyle sabah erken saatlerde görevlerine başlayan ilgililer, ilk kez yapılan sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret gösterdiler.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakar öğretmenler saat 06:30'da görev başındaydı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencileri için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavlar, iki günde 6 oturum halinde yapılarak sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınavlarda görev alan idareci, öğretmen ve memurlar sabah 06.30'da sınav kutularını alarak servis araçlarıyla köy ve kasabalara gittiler.

Eğitime fedakarca katkı yapabilme duygu ve düşünceleriyle sabah erken saatlerde görevlerine başlayan ilgililer, ilk kez yapılan sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret gösterdiler. Liselere geçişte önemli rol oynayacak olan 8.Sınıf Ortak Sınavlarının organizasyonu, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürü Murat ESKİAKGÜN ve Özel Büro memurlarınca yapıldı. Taşımalı Eğitim Bürosu çalışanları sınav merkezlerine personelin ve sınav kutularının saat 08.00'den önce ulaşmasını sağladılar. Yapılan sınav sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Saat 9.00'da başlayansınav öncesinde öğrenciler, saat 8.30'dan itibaren sınıflara alınmaya başlandı. 28 Kasım Perşembe günü Türkçe, Matematik, Din Kültürü derslerinden sınav yapılırken, 29 Kasım Cuma günü Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi, İngilizce derslerinden sınav yapılarak oturumlar tamamlandı. Öğrenciler genel olarak kendi okullarında ve hafta içi ders saatlerinde sınava girdikleri için sınav heyecanı yaşamadıklarını belirttiler. Yeni sınav yönteminin öğrenci başarısını arttırdığını ifade ettiler.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR; sınava, il genelinde 177 okulda 11.679 öğrenci katılırken; Muğla Merkez Menteşe genelinde 18 okulda 1.246 öğrencinin katıldığını belirtti. Merkez ilçede yaklaşık 370 öğretmenin görev aldığını, 40 güvenlik görevlisi, 45 memur ve yardımcı hizmetlinin sınavların başarılı bir şekilde tamamlanmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Sınavların gerçekleştirilmesinde mesai saati gözetmeksizin çalışan öğretmenlere, memurlara, güvenlik görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber