Orköy'de yılın son kredisi Mağara Köyüne

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Orköy Şube Müdürlüğünce dağıtımı yapılan kredilerden olan Besi Sığırcılığında, Karantina uygulaması sona eren Söğütlü İlçesi Mağara Köyünde yapılan kontrol ve denetimler sonucu işlemler tamamlanarak 150 bin TL tutarındaki kredi ödemeleri yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orköy'de yılın son kredisi Mağara Köyüne

Hayvan alım ve denetim işlemleri için Mağara Köyünde, Orköy Şube Müdürü Turgut Çangır, Şube Müdürlüğü personelleri Ziraat Mühendisi Dr. Emine Altunal, Orman Mühendisi Gülden Filiz Çil ile Söğütlü İşletme Şefi Akan Ateş krediye uygunluk ile ilgili kriterleri yerinde denetlediler.

Şube Müdürü Turgut Cangır, "Orköy Kredilerinde başta Hayvancılık olmak üzere tarımsal faaliyetlere öncelik tanıyoruz. Bundaki amacımız, Orman Köylümüze katkı sunarak köylerinde ikameti sağlamak ve dolaylı olarak ormanlarımıza yapılacak usulsüz müdahaleleri önlemektir. Orman Bölge Müdürlüğümüzün programında bulunan 3 milyon 565 bin TL tutarındaki 2013 yılı ödeneğini Mağara Köyüne verilen Ek Ödenek Kredisi ile tamamlamış olup, 2014 yılı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız" dedi.

Mağara Köyü Muhtarı Erdinç Yılmaz ise, "Orköy Kredilerinin özellikle hibe kısmı ile birlikte son derece cazip olduğunu ve köylerinde çok hayırlı hizmetlere katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan denetim ve kontroller ile birlikte program sonlandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber