İçişlerinden, değnekçilerle ilgili denetim yapmayan görevlilere ceza verin talimatı

Haber Giriş : 23 Nisan 2006 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEĞNEKÇİLERE SAVAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine bir genelge göndererek, yetkisiz kişilerce otopark ücreti alınmasının önlenmesini istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine bir genelge göndererek, sokak kenarlarına veya apartman önlerine park edilen otomobillerden, yetkisiz kişilerce, otopark ücreti alınmasının önlenmesini istedi. Genelgede, ?değnekçilerle ilgili denetim yapmayan görevliler hakkında işlem yapılması? talimatı iletildi.

ZORLA PARA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, yetkisiz kişilerce otopark oluşturulup ücret alınması konusunda, 81 il valiliğine gönderilen genelgede, ?Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde, yetkisiz kişilerce şehir merkezlerinde cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel park yerleri oluşturulduğu, bu kişilerce araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığı, ücret ödemek istemeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiği belirlenmiştir? denildi. Bu gibi durumlara engel olunması için defalarca genelge ve talimatlar gönderildiği hatırlatılan genelgede, ?Yapılan denetlemelerde, bu konuda bazı aksamalar olduğu görülmüştür. Bu nedenle, illerimizden bahse konu genelge ve talimatların tekrar gözden geçirilerek, gereklerinin niçin yerine getirilmediğinin araştırılması gerekmektedir? denildi.

DAVA AÇILACAK

Değnekçilere engel olamayan kamu görevlilerinin ortaya çıkarılması istenen genelgede, ?Bu konuda görevli kurum ve kuruluş personelinden ihmal, kusur veya suiistimali olanların tespiti halinde haklarında gerekli kanunî işlemlerin yapılması, vatandaşlarımızın devletine ve kanun hâkimiyetine olan güvenlerinin zedelenmesine neden olabilecek bu tür kanunsuzluklarla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, görevlilerin üzerlerine düşen görevleri isteyerek, benimseyerek ve sahiplenerek yapmaları? istendi.

Şikayet işe yaramıyor

Özellikle büyükşehirlerin çok işlek ve otomobil için park sorununun had safhaya ulaştığı mekânları değnekçilerin kontrolünde. Kaldırım kenarları ve her türlü boş alanlar, ?değnekçi' tabir edilen kişiler tarafından ücretli otopark haline getirilmiş durumda. Otomobilini bu alanlara park edenler eğer değnekçilere para vermezse başlarının derde girmesi bile olası. Değnekçilerin istediği para çoğu zaman yüksek rakamlarla başlıyor. Ancak direnenler bu rakamı aşağı çekebiliyor. Değnekçiler özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük olduğu illerde faaliyet gösteriyor, şikayet çoğu zaman bir işe yaramıyor.

Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber