Aile eğiticileri sertifikalarını aldı

Aile yapısını korumayı hedefleyen Yıldırım Müftülüğü'nce açılan "aile eğitici eğitimi programı"na katılan 25 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile eğiticileri sertifikalarını aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen projeye ortak olan Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından aileleri eğitecek eğitimciler yetiştirmek için açılan kurs sona erdi. Toplumda kadınların eğitilmesi yoluyla koruyucu ve önleyici sosyal hizmetlerin artırılması, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engellilerin bilinçlendirilmesi maksadıyla verilen kursu başarıyla bitiren 25 kursiyer sertifikalarını törenle aldı. 5 gün süren eğitim programında kursiyerler hukuk, sağlık, iktisat ve medya konularında uzmanlardan bilgiler aldı.

Gökdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Necmettin Şenocak, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen ve kursiyerler katıldı. Müftü Osman Şen, "Aile, toplumun çekirdeğidir. Bir bedende hücre neyse, toplumda aile de öyledir. Bir toplumun ailesi sağlam temeller üzerine kuruluysa, aile içinde büyüklere saygı ve küçüklere sevgi varsa, böyle cemiyetler kolay kolay yıkılmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber