Giresun'da Üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane

Giresun Belediyesi, üniversite öğrencilerinin çamaşır sorununu çözmek için ücretsiz 'Öğrenci Çamaşırhanesi' açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'da Üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane

Öğrenci çamaşırhanesinin açılışını yapan Başkan Aksu ile Rektör Attar öğrencilerin gömleklerini ütüleyerek teslim ettiler.

"Eğitime Destek Giresun'a Hizmettir" sloganı ile üniversite öğrencilerine yönelik 'Öğrenci Çamaşırhanesi' merkezini hizmete sokan Giresun Belediyesi yoğun bir katılımın ile birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Türkiye'nin 81 ilinde varlık gösteren öğrencilere bize yakışan misafirperverlikle bir sıcaklıkla, aile yakınlığı ile kucak açmamız gerekmektedir. Bir öğrenci için en büyük sorunlardan biri çamaşırlarının yıkanmasıdır. Belediyemizce de öğrenciler için bir kolaylık sağlamak amacıyla böyle güzel bir yeri hizmete koymuşlardır. Çok güzel bir hizmet. 25 bin genci barındıran Giresun Üniversitesi'nin rektörü dışında öğrenci annesi olarak da böyle bir şeyi düşünüp, hayata geçiren Belediyemize ve Sayın Başkanımıza öğrencilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, "Bunlar çok küçük gibi görünse de büyük sorunlara el atmak için önemli hamleler. Öğrencilerin en büyük sorunları bilindiği gibi yatak, yemek ve daha sonrada çamaşırdır. Bizde çamaşır konusunda arkadaşlarımız ile böyle bir proje gerçekleştirdik. Bugün burada açılışını yapıyoruz. Belki üniversiteye uzak olabilir ama devamını getireceğiz. Çocuklarımız buraya geldiğinde çamaşırları yıkanıp, kurutma makinelerinde kurulanıp daha sonrada ütülenerek öğrencilerimize ücretsiz olarak teslim edilecek. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Giresun Belediyesi öğrenci çamaşırhanesinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından, çamaşırhaneyi gezen Başkan Aksu ile Rektör Attar burada çamaşır makinesinde yıkanmış öğrenci gömleklerini ütüleyerek öğrencilere teslim ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber