Mahalle halkının kan grubu listesini hazırlıyor

Ödemiş’in Akıncılar Mahallesi Muhtarı Erol Şen acil durumlar için mahalle halkının kan grubu listesini oluşturuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahalle halkının kan grubu listesini hazırlıyor

Ödemiş'in Akıncılar Mahallesi Muhtarı Erol Şen acil durumlar için mahalle halkının kan grubu listesini oluşturuyor.

Muhtarlık işlemleri için kendisine gelen mahallelerinden telefon numaralarını ve kan gruplarını isteyerek, liste oluşturduğunu söyleyen Muhtar Şen, "Vatandaşlarımız gereken ilgiyi gösterirse etkinliğimiz artar ve daha çok insana ulaşırız. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Kim olduğunuz fark etmez hepimizin her an acil kana ihtiyacı olabilir. İnsanların bir gün kendilerinin de kan ihtiyacı olabileceği unutulmamalı" diye konuştu.

Akıncılar Mahallesi Muhtarı Erol Şen, kendi oluşturduğu mahalleli kan grubu listesiyle ilgili olarak, "Kan bağışının önemini en iyi acil kana ihtiyacı olan hasta ve yakınları bilir. Bağışladığımız kanla belki bir annenin, belki bir babanın, belki de bir bebek veya çocuğun hayatını kurtaracağız. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür.

Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Muhtarlık işlemleri için gelen vatandaşlarımızdan telefon numaralarını ve kan gruplarını alarak, liste oluşturuyoruz. Herhangi bir vatandaşımıza acil kan lazım olduğunda insaniyet namına yardımda bulunabiliriz. Bir ünite kandan üç kişinin hayatını kurtarabiliyoruz. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de mahalle halkımızı kan bağışında bulunmaya çağırıyorum" dedi.

Muhtar Şen, 2014 seçimlerinde mahallesinden tekrar aday olduğunu ve mahallesine tekrar hizmet etmek istediğini söyledi. Muhtarlığa kendini adadığını söyleyen Erol Şen, "Maddiyat arka planda gecemi gündüzüme katıp, mahallem için çalışmayı sürdürmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber