Doğu'da dondurucu soğuklar

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden Van'ın Çaldıran ilçesinde, vatandaşlar kaloriferli evlerinde dahi soba yakarak ısınmaya çalıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da dondurucu soğuklar

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden Van'ın Çaldıran ilçesinde, vatandaşlar kaloriferli evlerinde dahi soba yakarak ısınmaya çalıştı.

Sibirya soğuklarını aratmayan soğuklar nedeniyle çarşı merkezindeki iş yerlerinin camları buz tutunca vitrinler görünmez hale geldi.

Meteoroloji yetkilileri, Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri olan ilçede, geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 38, gündüz ise 20 dereceye kadar düştüğünü açıkladı.

Hayatın soğuk hava nedeniyle durma noktasına geldiği ilçede, donan araçlar başka araçların yardımıyla bulunduğu yerden çekilirken evleri kaloriferli olan vatandaşlar bile ısınabilmek için ayrıca soba kurmak zorunda kaldı.

Evinin kaloriferle ısınmaması nedeniyle soba kurduğunu anlatan Abdurrahman Kedali, ancak bu şekilde evi ısıtabildiklerini ifade etti.

Çaldıran'a bağlı Ayrancılar köyünde yaşayan Bişar Çınar ise "Kömür, odun, tezek, ne bulursak yakıyoruz. Gece gündüz sobalar sönmeden yanıyor" diye konuştu.

Dondurucu soğuklarda yaşam mücadelesi veren diğer canlıları da unutmayan esnaflar, iş yerlerinin önüne bıraktıkları yemleri kuşlara vererek hayata tutunmalarını sağlıyor.

Doğubayazıt yolu üzerinde bulunan Kaz Gölü'nde otlayan mandaların görünümü de ilçede yaşanan soğukları en iyi şekilde yansıtırken, sis ve ayazda tamamen donan ağaçlar ise soğuk havanın şiddetini gözler önüne serdi.

Hayatın durma noktasına geldiği Çaldıran'ın yanı başındaki Muradiye Şelalesi de fotoğraf sanatçılarının ve şelalenin donmuş görüntüsünü merak edenlerin uğrak alanı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber