Milli Eğitim'den ayrılan iki bürokrattan da aynı gerekçe: İş yapamıyoruz

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki İlköğretim Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Servet Özdemir, bakanlığının personel politikasını beğenmediğini vurgulayarak "İstemediğiniz kadroların olmasından kaynaklanan sorunlar vardı. Birimler aynı amaç doğrultusunda çalışmıyor" dedi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk ise sorunların çözümü için adım atma imkânı olmadığını söyledi.

Yeni ilköğretim müfredatının hazırlanmasında ve uygulanmasında büyük çaba sarf eden İlköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk verimli çalışma ortamı bulamadıkları gerekçesiyle görevlerinden istifa etti. İstifa eden iki bürokratın or- tak noktası akademisyen olmaları. Özdemir ve Selçuk daha önce görev yaptıkları Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde çalışmaya devam edecek. Özdemir ve Selçuk'un istifası bakanlık birimleri arasındaki koor-dinasyonsuzluğu da gündeme getirdi. Özdemir görevini istediği şekilde yürütebilmesi için kendisine gerekli kadro desteğinin verilmediğini vurgulayarak,"Eksik kadro,istemediğiniz kadroların olması, bizim istediğimizişlerinyapılmama-sı, ortamdan kay- naklanan sorunlar vardı" diye konuştu.Özdemir, 'kadrolaşmalardan sıkıntı duydukları' yönünde söylentilerin olduğu hatırlatıldığında ise "Bizim dediklerimiz olmayınca demek ki başkalarının dedikleri oluyor" dedi. Bakanlığın yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen Özdemir yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: "Biz bakanlığın yeniden yapılandırılması gerektiğini hep söylüyoruz. Birim sayısının fazla olduğunu söylüyoruz. İş yapan birimlerle iş yapmayan birimlerin sürekli birbirini engellediğini söylüyoruz. Yeni ilköğretim müfredatını hazırlarken bir sürü sıkıntı yaşadık. Kendi ekibimi oluşturmamıza müsaade edilmedi. Çalıştığım bütün arkadaşlarım vekil, hiçbiri kadro alamadı."

Ziya Selçuk ise istifa kararında verimli çalışma ortamı bulamamsının etkili olduğunu söyledi. Bakanlıkta katkı sağlamasın çok zor olduğunu anlatan Selçuk, "İstifamla ilgili hükümet kadrolaşmasını söylüyorlar. Bu beni rahatsız ediyor. Üniversiteye dönüp çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber