Zübeyde Hanım'ın büstü kaderine terk edildi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Sokullu Külliyesi restorasyon çalışmaları sırasında bulunduğu yerden kaldırılan Zübeyde Hanım büstü kaderine terk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zübeyde Hanım'ın büstü kaderine terk edildi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Sokullu Külliyesi restorasyon çalışmaları sırasında bulunduğu yerden kaldırılan Zübeyde Hanım büstü kaderine terk edildi.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yaptırılan Sokullu Külliyesi restorasyon çalışmaları sırasında bulunduğu yerden kaldırılan Zübeyde Hanım büstü kaderine terk edildi. Zübeyde Hanım'ın 91. ölüm yıl dönümünde büst ve kaidesi, plastik tabureler, kapalı büyük şemsiyeler ve gazoz kasalarıyla yan yana bir branda ile örtülerek, yeni yaptırılan kafenin yanına konuldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Sokullu Külliyesinin restarasyon çalışmalarının bitimine kadar büstün bulunduğu yerde kalacağı ve proje tamamlandıktan sonrada Zübeyde hanım parkı içerisindeki eski yerine konulacağını söyledi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Tam da Zübeyde Hanım'ın ölüm yıldönümüne denk gelen bu fotoğraf çok üzücü. Umarım bu sorumsuzlukta payı olanlar gereğini yerine getirirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber