Bayan kuaförleri pazar günü tatil yapacak

Sivas’ta faaliyet gösteren bayan kuaförleri, Pazar günleri tatil yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayan kuaförleri pazar günü tatil yapacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan Berberler ve Kuaförler Esnaf odasının olağan genel kurulunda bayan kuaförler, hafta tatili istediklerini ve bunun da genel kurulda oylanmasını istemişti. Yapılan oylama sonrasında genel kurula katılan bayan kuaförlerinden 51 kişi Pazar günü tatil olmasını istersen, 14 bayan kuaförü esnafı da tatil olmaması yönünde oy kullanmıştı. Genel kurul sonrasında üyelerin oy çokluğu ile Pazar günü bayan kuaförlerin tatil edilmesi istenmişti.

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası başkanı Ömer Şeker, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek oda üyelerinin almış olduğu kararı uygulamaya koyduklarını söyledi.

Bayan kuaförlerin isteği doğrultusunda bu kararın alındığını ve kısa sürede hayata geçirildiğini dile getiren Şeker, "Üyelerimizin talepleri doğrultusunda almış olduğumuz kararımızı uygulamaya geçirdik. Bundan böyle Sivas'ta faaliyet gösteren bayan kuaförlerimiz de erkek kuaförler gibi Pazar günleri işyerlerini açmayacaklar. Alınan bu karara aynı meslekte çalışan tüm esnaflarımızın uymalarını rica ediyoruz. Almış olduğumuz bu kararımız ile ilgili olarak Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp'le de görüştük. Pazar günü bayan kuaförü olan esnaflarımız işyerlerini açmayarak dinlenecekler. İşyeri açacak olan esnaflarımıza ruhsat verilmemesini talep ettik. Açan esnaflarımız ise Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından uyarılacaktır" dedi.

Her zaman üyelerin taleplerini dinlediklerini vurgulayan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kuaförlerin çoğunluğunun isteklerini de yerine getirmek için gayret gösterdiklerini belirterek, "Şurası unutulmamalıdır ki bu kararı sizler aldınız, karara uymayan üyeler hakkında yasal işlem yapılacağını da şimdiden dikkatlerinize sunuyorum. Bizim üyemiz olmayıp Ticaret Odası Üyesi olan salonlarda bu karara uymalıdırlar, aksi takdirde kendilerine de haksız rekabetten dolayı yasal işlem başlatılacağını bilgilerinize sunarız. Çünkü bizler ister Ticaret Odası üyesi olsun, i ster esnaf odaları üyesi olsun aynı meslek gurubunun üyeleriyiz. Alınan bu karara esnaflarımız saygı göstermelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber