Türk Eğitim-Sen'den Milli Eğitim'e çağrı

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, İzmir’deki okulların ihtiyacı olan sıra, masa ve dolap gibi malzemelerin başka illerdeki firmalardan satın alınması yerine meslek liselerinden sağlanmasını önerdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Eğitim-Sen'den Milli Eğitim'e çağrı

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, İzmir'deki okulların ihtiyacı olan sıra, masa ve dolap gibi malzemelerin başka illerdeki firmalardan satın alınması yerine meslek liselerinden sağlanmasını önerdi.

EKONOMİK KATKI

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne seslenen Adnan Sarısayın, " Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmirimiz'de bu ürünleri imal eden 40'a yakın meslek lisesi bulunmaktadır. Bu okullarımızın gelişimi ve ekonomik anlamda ayakta durması açısından bu uygulamanın başlatılmasını öneriyoruz. Bu okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin yaşayarak, uygulayarak bir eğitim ortamı içinde olmaları, mesleklerini uygulama içinde öğrenmeleri sağlanmalıdır. Ayrıca düşük gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu meslek liselerinde öğrenciler yaptıkları işlerden ücret almaktadırlar aile bütçesine katkıda bulunmaktadırlar. Bu anlamda ilimizdeki meslek liselerinde adı geçen eğitim malzemelerinin üretilmesi mümkünken dışarıdan bu malzemelerin alınmasını istemiyoruz" dedi.

SANAYİ VE OKUL İŞBİRLİĞİ

Sanayi ve okul işbirliğinin önemine değinen Sarısayın, "Her fırsatta 'Meslek Lisesi memleket meselesi' diyen İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin elinde olan güzide kurumları geliştirmesi, üretime katması ve etkin hale getirmesi gerekmektedir. Sanayi ve okul işbirliği açısından bu konunun çok önemli ve faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber