Pişman olduğunu söyleyen gaspçılar tahliye oldu

Adana'da yolda yürüyen kadının küpelerini gasp edip parmağını kırdığı ileri sürülen iki kişi, pişman olduğunu söyleyince tahliye edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pişman olduğunu söyleyen gaspçılar tahliye oldu

Olay, merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde, 2 Eylül 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, evine doğru yürüyen Fatma Ç.'nin (31) arkasından yaklaşan iki kişiden biri kadının gözlerini kapattı, diğeri de altın küpelerini zorla aldı. Olay sırasında sağ elinden yaralanan Fatma Ç.'nin ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli Erdal Ö. (27) ve Ersin B.'yi (23) yakaladı. Emniyetteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, tutuklandıkları Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgularında suçlarını itiraf etti. Cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında 'nitelikli yağma, yaralama ve uyuşturucu bulundurma' suçlarından 23'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar karar duruşmasına çıktı. Ersin B., gasp olayını arkadaşı Erdal'ın yaptığını iddia ederek, "Uyuşturucunun etkisiyle bu olaya karıştım. Erdal ile bisikletle geziyorduk. Bisikletten indi, ben giderken gelip tekrar bindi. Bu sırada bir kadın bağırmaya başladı. Erdal'ın küpe gasp ettiğini sonradan öğrendim. Küpeleri bozdurup, paylaştık" dedi.

Erdal Ö. ise, "Ersin, çocuğunun hasta olduğunu söyleyip, para bulmamızı istedi. Uyuşturucunun etkisiyle bayanın kulağındaki küpeyi çekip aldım. Uyuşturucu içtiğimde kendimden geçiyorum, ne yaptığımın farkına varmıyorum. Küpeyi bozdurup, parayı paylaştık. Pişmanız" diye ifade verdi.

Küpeleri gasp edilip parmağı kırılan Fatma Ç., iki sanıktan da şikayetçi olmadı. Sanıkları görmediğini iddia eden Fatma Ç., "Arkamdan geldiler. Biri gözümü kapattı, diğeri kulağımdaki küpelerimi aldı. Arkadaşım şaka yapıyor sandım. Zararımı karşıladılar" dedi.

Mahkeme heyeti, iki küpe gaspçısını önce 10'ar yıl hapis cezasına mahkum etti. Gasp ettikleri küpeleri iade etmeleri ve duruşmadaki iyi halleri nedeniyle cezaları 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına indirildi.

Sanıklara, uyuşturucu kullanmaktan ise delil yetersizliğinden beraat verildi. Her 2 sanık, tutuklulukta kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Verilen ceza Yargıtay'da onanırsa sanıklar kalan hapis sürelerini çekmek için yeniden tutuklanıp cezaevine girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber