MEB'den'Trilyonluk Oyun' haberlerine açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim laboratuar malzemesi alım ihalesinde "uygunluk" onayı alan malzemelerin depolandığını doğrularken, daha sonra firmalardan malzemelerini "geri almasını" istediklerini açıkladı.

Bakanlık, bu konuda Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın incelemesini sürdürdüğünü de kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği, ilköğretim 4 ve 5'inci sınıflar için fen ve teknoloji ders araç takımı alım ihalesine ilişkin çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ihale bedelinin iddia edildiği gibi 21 milyon YTL değil 14 milyon YTL olduğunu belirtirken, ihale süreci devam ederken, teknik şartnamenin değiştirildiği yolundaki iddiaların ise tümüyle gerçek dışı olduğu kaydedildi. Şartname gereği ihale tamamlandıktan sonra ilgili firma malzemelerinin Talim ve Terbiye Kurulu'ndan "uygunluk onayı"nı almak zorunda olduğu vurgulanan açıklamada, ihale sürecinin halen devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, malzemelerin teslim alındığı yönündeki bilgi ise doğrulanarak "Uygunluk onayı alınan bazı malzemelerin Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümlerine istinaden Hasanoğlan Tesisleri'nde bulunan depolara geçici olarak teslim alındığı tespit edilmiş olup, ilgili firmadan bu malzemeleri geri alması istenmiştir" denildi. Açıklamada ihaleye ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca inceleme yapıldığı da ifade edildi.

Talim ve Terbiye Kurulu eski başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un istifasının bu ihaleyle ilişkisiz olduğunu belirten bakanlık, her türlü mal ve hizmetin büyük açıklıkla satın alındığını, kamu menfaatinin esas tutulduğunu, hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlüğe müsade ve müsamaha edilmediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber