Vali Güngör Azim Tuna'ya 'En İyi Vali' ödülü

Vizyon 2023 Dergisi tarafından düzenlenen "2013'ün En'leri Ödül Töreni" Ankara'da İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı programla sahiplerine verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Güngör Azim Tuna'ya 'En İyi Vali' ödülü

Törene; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Güngör Azim Tuna, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Ala, okuyucular tarafından ödüle layık görülen isimleri kutladı. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında uluslararası alanda Eskişehir'in daha çok gündeme gelmesini sağlayan Vali Güngör Azim Tuna, dergi okuyucuları tarafından 2013 yılının 'En İyi Vali' ödülüne layık görüldü.

Dergi okuyucularına kendisine böyle güzel bir ödülü layık gördükleri için teşekkür eden Vali Tuna, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, kendilerini bu ülkeye hizmet etmek için adadıklarını belirtti. İdareci olarak kendilerini günden güne geliştirmeleri gerektiğine inandığını söyleyen Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 2023 hedefi koyduğu noktada, bizim Eskişehir olarak önümüzde Türk Dünyası Kültür Başkentliği fırsatı var. Ortadoğu'dan Balkanlara, Türk dünyası ülkelerine aslında gönül medeniyetimizin hakim olduğu, ortak kültür mirasımızın izlerinin olduğu, bu çoğrafyada bize düşen önemli bir misyon var. Bu misyonu yerine getirebilmek için herkesin yapacağı önemli işler var. Biz de elimizden geldiği kadar bunu bir fırsat olarak değerlendirip, bu çoğrafyadaki insanlarla, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde ortak bir çalışma yaptık ve bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız en güzel işlerden birisi de, geleceğimizin sağlıklı bir şekilde inşa edilebilmesi için çocuklarımıza esas yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun önemini mutlaka hepimiz biliyoruz. Yedi bin gencimize Türk dünyası ülkelerine kültür gezisi adı altında etkinlik yaptık. Şimdi ise bunun çok iyi sonuçlarını alıyoruz. İstiyoruz ki, onların zihinlerinde unutamayacakları bir şeyler kalsın. 100 sene önce Çanakkale de savaşarak hayatlarını kaybeden ve bu ülkeyi bize emanet bırakanlara borcumuzun gereği olarak bugün ki gençlerimiz de bilimde, teknolojide, iş alanında ve diğer alanlarda çok önemli başarılara imza atarak ülkemizi çok daha iyi durumlara getirsinler. Beni bu ödüle layık görenlere tekrar teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum"

Ödüllerin dağıtılmasının ardından tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber