Erdoğan'ı dinleyenlere casusluk soruşturması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Subayevleri Konutu'ndaki çalışma ofisinde Ekim 2011'de priz içinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili olarak memur suçları savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'ı dinleyenlere casusluk soruşturması

ALİYE ÇETİNKAYA

AHMET TOPAL

Ancak dosya "casusluk şüphesiyle" görevsizlik kararı verilerek Terör Suçları Savcılığı'na gönderilmişti. Devam eden soruşturmada mesafe alınabilmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun (BTK) raporunun beklenmesine karar verilmişti. Kurulun tamamladığı rapor Başbakan Erdoğan'a sunulduktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Raporda casusluk faaliyeti tespiti yapıldığı için Başsavcılık dosyayla ilgili Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10'uncu madde ile yetkili 3 savcı görevlendirdi. Yasa dışı dinleme yapmak ve gizli belge ve bilgileri yasa dışı yollarla elde etmek iddialarının araştırıldığı soruşturmayla ilgili 8 klasörden oluşan soruşturma dosyasının savcılar tarafından incelemeye alındı. Raporda konutta çalışan görevliler ve bir çok polisin ifadesine yer verilirken priz içinde yerleştirilen böcekle ilgili geniş bilgiler yer aldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu tespit ettiği şüphelilerin isim listesini de savcılığa verirken önümüzdeki günlerde operasyon için düğmeye basılacağı öğrenildi.

'HADİ HAYIRLI OLSUN'

Başbakan Erdoğan dün cuma namazını evinin yakınındaki Aksa Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan camiden ayrılırken vatandaşlar "Ölümüne seninleyiz", "Dik dur eğilme" diye tezahürat yaptı. Gazetecilerin böcek soruşturma raporunun savcılığa ulaştığını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Öyle mi? Hadi hayırlı olsun" yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan vatandaşların alkışları ve tezahüratları arasında camiden ayrılarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Bu arada cami imamının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı "Nasıl bir kardeşlik?" başlıklı hutbeyi okudu. Hutbede "Kardeşlik; 'Birbirinizle üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinize haset etmeyin. Birbirinize kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin...' nebevi ifadesiyle, hangi şartta olursa olsun kardeşini yalnızlığa terk etmemektir. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalıyız. Fitneyi değil, ıslahı esas almalıyız" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber