Projeden projeye koşan kaymakam

Iğdır'a bağlı Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, 1.5 yıldır görev yaptığı ilçede yaşlılardan hasta ve fakirlere, evlenmeyi düşünen gençlerden eğitim bekleyen çocuklara kadar herkes için proje üretiyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Projeden projeye koşan kaymakam

SİNAN AYDIN

Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, fark yaratan projeleri ile ilçenin standardını yükseltiyor. Elif Canan Tuncer Ersöz'ün babası Ali Hikmet Tuncer, 1989-1991 yılları arasında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde kaymakamlık yaptı. Ailenin tek çocuğu olan kızları, o dönem 7 yaşındaydı. İlkokul birinci ve ikinci sınıfı Tuzluca'da bitiren Elif Canan Tuncer Ersöz, kaymakam olduktan sonra 30 Ağustos 2012'de ikinci görev yeri olarak Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine tayin edildi. Karakoyunlu, yıllar önce babasının kaymakam kendisinin de öğrenci olduğu Tuzluca'ya sadece 10 km uzaklıktaydı. Göreve başlar başlamaz ilk olarak Tuzluca ilçesine gidip okuduğu ilkokulu ziyaret eden Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz, çalışkanlığı ve hizmetleri ile hem ilçe halkının hem de Iğdırlıların gönlünde taht kurdu.

AĞRI DAĞI'NA SEVEREK BAKTIM

Babasını da tanıyan bazı Iğdırlılar tarafından genç kaymakam, 'babasının kızı' diye anılmaya başlandı. Babasıyla aynı ilde görev yapmanın farklı duygular yarattığını söyleyen Elif Canan Tuncer Ersöz, "Çocukluğumda buralardaki okullar çok kısıtlı imkanlarla eğitim veriyordu. Şimdi şartlar çok çok yüksek. Çocukluğumda, "Ağrı Dağına severek bakan tekrar gelirmiş" diye bir söz duymuştum. Ben de o dönem dağı Iğdır tarafından hep severek izlerdim. Şimdi tekrar buradayım. Devletin bize verdiği yetki ve imkanları burada yaşayan insanlara sunmak için görev yapıyorum. Elimden geldiğince yeni projelerle halkımızın yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Elif Canan Tuncer Ersöz, her projenin denetimini bizzat kendi yaparak başarıya ulaşmasını hedefliyor.

Karakoyunlu'nun çınarları: İlçedeki 60 yaş ve üzeri hasta, yalnız ve yoksulların her türlü ihtiyaçları, hekim, hemşire ve diğer görevliler tarafından evlerinde karşılanıyor.

Betonarme evler: Fakir ve muhtaç aileler için 70 ve 40 metrekare betonarme evler yaptırılarak vatandaşlara teslim edildi.

Evlilik okulu: İlçedeki yeni evli, nişanlı ve nikahsız yaşayan çiftlere konferans verilerek evliliğin uzun soluklu olması için katılımcılar bilinçlendirildi.

Okul öncesi fırsat eşitliği: Özellikle köylerde maddi olanakların yetersizliği nedeniyle okul öncesi eğitime gönderilmeyen çocuklar, eğitime kazandırıldı. Böylece merkez ve köy çocukları arasındaki eğitim farkı kapanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber