Bahar havası ne kadar sürecek? - Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahar havası ne kadar sürecek? - Haritalı

Batı kesimlerden sonra iç ve doğu kesimlerde de sıcaklık 4-5 derece artıyor. Doğuda hafta sonu da artış sürecek. Ama batıda bahar havası fazla uzun sürmüyor. Perşembe'den itibaren yağışla sıcaklık düşecek. Hafta sonu batıda soğuk geçecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber