Vali'den 'öğretmenlere güler yüz' uyarısı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, öğretmen bir defa temiz, dürüst, nezaketli ve kibar olması gerektiğini ve bunun da öğretmen vasfı değil, insan olmanın vasfı olduğunu belirterek, “Güler yüzlü, tatlı dilli olacağız. Asık suratlı insanlar, ciddi insanlar demek değildir” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali'den 'öğretmenlere güler yüz' uyarısı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Genişletilmiş Zümre Öğretmenler Toplantısı, Endüstri Meslek Lisesi'nde Vali Vedat Büyükersoy, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile ildeki fizik, kimya ve biyoloji öğretmenleri katıldı. Toplantıda öğretmenlere yönelik bir konuşma Vali Büyükersoy, bu sene geçen yılki başarının üzerine çıkılması gerektiğini söyledi. Geçen yılki başarının yakalanmaması durumunda başarısız olacaklarını ifade eden Büyükersoy; "Bu sene, geçen yıl ki başarının mutlaka üzerine çıkmalıyız. Eğer, biz bu sene geçen seneki başarının üstüne çıkamazsak, başarılı olduğumuzu ifade edemeyiz. Başarı alkışlanacak bir sonuçtur, başarısızlık alkışlanacak, övülecek, takdir edilecek bir durum değildir. Başarı sağlıklı insanların da arzu etmesi gereken, talep etmesi gereken bir şeydir. Özel hayatımızda başarısız olmayı arzu eden kimse yoktur. Onun için biz sizlerden, size teslim etmiş olduğumuz öğrenciler için derse gelmeden önce çalışarak derse girmenizi istiyoruz. Sadece ders çalışma yükümlülüğü öğrenciye ait değil. Sizler de çalışacaksınız, öğrenci de çalışacak, anne, baba da onları motive edecek. Böylece biz fakirlik zincirini kıracağız. Memleketimizde, iş yok, aş yok diye üzülmeyeceğiz. Bu konularda ilimizde sıkıntı var ama işsiz olanlara baktığımızda, eğitim alanlarla, eğitim almayanlar, üniversite mezunlarıyla ilkokul mezunları olanlar arasında çok ciddi anlamda fark olduğunu görmekteyiz. Fark olmasaydı, matematik kurallarına aykırı olurdu. Biz çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlar ekonomik sınıflarını öyle atlayacaklar" dedi.

Öğretmenlerin değerler eğitimi vermesi gerektiğini ifade eden Büyükersoy; "Çocuklarımızın matematik, fizik, kimya öğrenmesi kadar çok daha önemli bir konu var. O da değerler eğitimidir. Hiçbir öğretmen 'ben sadece fizik, kimya öğretmekle görevliyim, değerler eğitimi benim görevim değildir' diyemez. Değerler eğitimi insanların birbirine güvenmesi için gereklidir. Eğer, insanlar birbirine güvenmezlerse, güvenli bir toplum olmaz ise oradan sanayinin, ticaretin, esnaflığın ilave bir maliyeti daha vardır. O maliyet, güvensizliğin getirdiği bir maliyettir. Güvenli toplumlarda çok ortaklı şirketler vardır. Güvensiz toplumlarda ise 2 kişi bir araya gelip ortak iş bile yapamaz. Güvenin olmadığı yerlerde, sanayinin, ticaretin, ekonomik kalkınmanın çok zor olduğunu görürsünüz. Bundan dolayı değerler eğitimi çok önemlidir. Biz güvenilir bir gençlik yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Bunun için mutlaka bir şeyleri anlatmaya, dikte etmeye bile ihtiyacınız yok. Öğretmen, eğer kendisi, haliyle öğrenciye örnek olabiliyorsa o zaten çocuk için çok önemli bir rehberdir. Öğretmen bir defa, temiz, dürüst, nezaketli ve kibar olmalıdır. Zaten bu söylediğimiz öğretmen vasfı değil, insan olmanın vasfıdır. Güler yüzlü, tatlı dilli olacağız. Asık suratlı insanlar, ciddi insanlar demek değildir. İnsanlara asık surat, yaptığı işe ciddiyet kazandırmaz. Güler yüzlü, tatlı dilli öğretmenler, çocukları tarafından, öğrencileri tarafından sevileceğinden dolayı başarıya ulaşmak çok daha kolaydır" diye konuştu.

Ülkenin güvene çok ihtiyacı olduğunu kaydeden Büyükersoy; "Hayat gelip geçici, hayatta hep başarıya koşalım, başarıyı alkışlayalım ve güvenilir gençler yetiştirelim. Çünkü ülkemizde güvene çok ihtiyaç var. Toplumda birbirimize güveneceğiz, çocuklar öğretmenine, anne-baba çocuklarına güvenmelidir. Güven çok önemlidir. Özgüveni olan, birbirine güvenen gençler yetiştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber