Sendikalar torba yasa mesaisinde

TBMM’de üzerinde yoğun mesai harcanan torba kanunlar, temel kanuni düzenleme ile sorunlarını çözemeyen sendikaların umudu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendikalar torba yasa mesaisinde

Bem-Bir-Sen, sözleşmeli iken kadroya geçirilen 4/B'li yerel yönetim çalışanlarına konulan 5 yıl süreli nakil yasağının torba kanun düzenlemesi ile yeniden ele alınması yönünde yoğun çaba harcıyor. Sendika ayrıca Türkiye genelinde sayıları 5 bini bulan AFAD personelinin "mahalli idare personeli" olarak kalma yönündeki taleplerini de TBMM'de ilgili komisyonlara iletti. Yerel yönetim hizmet kolunda 8 yıldır yetkiyi elinde bulunduran Memur-Sen Konfederasyonu Üyesi Bem-Bir-Sen'in Genel Başkan ve yönetimi, torba kanunlarin ardı ardına geldiği TBMM'de yoğun mesai harcıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, öncelikli konularının kadroya geçirilen 4/B'li yerel yönetim çalışanlarına getirilen nakil yasağı olduğunu kaydetti. Kadroya geçirilmeleri sırasında yerel yönetim memurlarına getirilen 5 yıl nakil yasağına o dönemde de yoğun şekilde itiraz ettiklerini kaydeden Turbay, mahalli idarelerin bir bütün sayılarak aynı kurum olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Turbay, "Belediyeler arası ya da il özel idareleri arası geçişler aynı kurum içinde sayılmalıdır. Bunlara getirilen yasağın tümden kaldırılması için yoğun mesai harcamaktayız. Genel manada kurumlar arası geçişe de getirilen 5 yıl nakil yasağı söz konusudur. Diğer kurumlar arası geçişte de şu an geçerli olan 5 yıl yasak şartının 3 yıla indirilmesi ve çalışılmış sürelerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu konunun yeni torba kanunlarda düzeltilebilmesi için sendika olarak büyük çaba harcamaktayız" dedi.

AFAD PERSONELİ YEREL YÖNETİM ÇALIŞANI OLARAK KALMAK İSTİYOR

Türkiye genelinde sayıları 5 bini bulan acil arama kurtarma personelinin halihazırda AFAD Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaptığını ancak bunların özlük ve mali haklarıyla ilgili düzensizliklerin devam ettiğini kaydeden Turbay, "Bu personel yerel yönetim çalışanı statüsünde kalmak istiyor. Onların kanunlardaki boşluklardan kaynaklanan statü karışıklığının da bu süreç içinde çözülmesi için büyük çaba sarfetmekteyiz" diye konuştu.

Yerel yönetimlerde özellikle İSKİ, EGO, İSU, ASKİ gibi kurumlarda Sayıştay yorumlarına dayanılarak çıkartılan zimmetlerin yerel yönetim çalışanlarını zora soktuğunu kaydeden Turbay, "Buralarda söz konusu zimmet iddiaları ile ilgili olarak pek çok mahkeme kararı bulunmaktadır. Ancak Sayıştay denetçileri mahkeme kararlarına rağmen zimmet çıkartmışlar, çalışanların elini kolunu bağlamışlardır. Yorum farkından kaynaklanan bu durumun düzeltilmesi ve Sayıştay zimmetlerin kaldırılması yönündeki taleplerimizi de TBMM'de gerekli komisyonlara ve mercilere iletmiş buluyoruz. Bu mağduriyetlerin en kısa sürede çözümlenmesi yerel yönetim çalışanlarını rahatlatacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber