Tekin'in bıçaklandığı villadan ?emekli askerler grubu' çıktı

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'a düzenlenen saldırının azmettiricisi olduğu ileri sürülen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in bıçakla yaralandığı Beykoz Çavuşbaşı'ndaki villadan bir grup emekli asker çıktı.

İntihar teşebbüsü sırasında villada bulundukları belirlenen evin sahibi emekli başçavuş Mahmut Öztürk, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ile yine Musa Çakmak isimli emekli bir astsubay dün Beykoz Adliyesi'ne çıkarıldı.

Önceki gün karnından yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Tekin'in, asker olduğu dönemde emrinde çalışan emekli astsubay Mahmut Öztürk'e ait Beykoz Çavuşbaşı'ndaki villada yaralandığı ve 3 kişi tarafından hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Jandarma, olay sırasında evde bulundukları belirlenen Mahmut Öztürk, Zekeriya Öztürk ve Musa Çakmak'ı gözaltına aldı. Ancak Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine villanın sahibi Mahmut Öztürk ile Zekeriya Öztürk, Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturma çerçevesinde Ankara'ya gönderildi. Musa Çakmak ise serbest bırakıldı.

?Hastaneye bırakıp, jandarmaya gittik'

Evde bulunan Zekeriya Öztürk'ün binbaşı rütbesiyle görevliyken 2001 yılında kendi isteğiyle ordudan ayrıldığı, Musa Çakmak'ın da astsubay emeklisi olduğu belirlendi. Danıştay saldırısının planlayıcısı olarak gösterilen Muzaffer Tekin'in bir intihar notu bıraktığı da iddia edildi. El yazısıyla yazdığı notta Tekin'in kendisine komplo kurulduğunu savunarak ?Saldırıda adı geçenlerle aynı nezarette bulunmamak için intihar ediyorum. Silahım olsaydı beynime sıkardım." dediği bildirildi. Tekin'in kardeşi bu iddiayı doğruladı. Zanlı subayı villasında saklayan emekli astsubay Mahmut Öztürk de ifadesinde olayı ?intihar' olarak nitelendirerek, ?Kendisiyle orduda görev yaptığımız yıllarda tanıştık. Cuma günü beni arayarak, villama gelmek istediğini söyledi. Evde kimse olmadığını, isterse kalabileceğini söyledim. Cumartesi günü sabahı da misafirim Musa Çakmak ile villaya gittik. Biraz sohbet ettikten sonra kahvaltılık almak üzere evden çıktım. Döndüğümde Muzaffer Tekin yaralı halde yerde yatıyordu. Hemen hastaneye kaldırdık. Sonra da olayı haber vermek için Beykoz Jandarma Karakolu'na başvurduk. Niye intihar ettiğini bilmiyorum. Beylik silahı yoktu. Sanırım yanında taşıdığı bıçakla kendini öldürmek istedi.? dedi.

?İntihar etmek istese ölürdü'

Öte yandan Muzaffer Tekin'in Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış ?altın madalyalı' bir komando olduğu öğrenildi. Tekin'in verdiği eğitimlere katılan bir subay, intiharı ?şüpheli' bulduğunu söylerken, ?İntihar etmek isteseydi, sağ kalmazdı.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber