ASKİ önünde eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKİ'de işten çıkarılan 29 kişi, ASKİ Genel Müdürlüğü yakınlarında oturma eylemi başlattı.

?İşimi istiyorum? yazılı gömlekler giyen işçiler, ?İşçi burada, sendika nerede? şekline sloganlar atarak, ASKİ Abone İşleri Müdürlüğü önünde toplandılar.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan ASKİ Su ve Kanal Çalışanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Doğan, Genel Müdürlük bünyesinde çalışan 29 işçinin, ?hiçbir haklı ve somut gerekçe gösterilmeden? 1 Mayısta işten çıkarıldığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken hizmetleri, ?özelleştirme? adı altında taşeron firmalar aracılığıyla verdiğini savunan Doğan, Ankara halkına yıllardır kalitesiz ve pahalı hizmet sunulduğunu öne sürdü.

?Pahalı su, pahalı doğalgaz, pahalı ulaşım, Ankaralının kaderi değildir? diyen Doğan, sendikaların da kendilerine sahip çıkmadığını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yaparak, işten çıkarılmalara seyirci kaldıklarını iddia etti.

İşçiler, 600 kişinin daha işten çıkarılacağını, iş mahkemesine gidilmemesi için her ay 29 işçinin işten çıkarılmasının planlandığını ileri sürdüler.

Açıklamanın ardından, bir süre daha belediye aleyhine slogan atan işçiler, oturma eylemi başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber