Gazi ve şehit yakınlarına devlet övünç madalyası

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen 29 şehit ailesi ve 6 malül gazi, ?Devlet Övünç Madalya ve Berat'larını duygulu anların yaşandığı bir törenle aldı.

Şehit ailesi ve gazilere ''Cumhurbaşkanlığı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'' törenle verildi. Madalya dağıtım töreninde şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamazken, katılanlar da duygulu anlar yaşadı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Bu toprakları canları ve kanlarını feda ederek vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz'' dedi.

Muammer Güler, İstanbul'da bugüne kadar 1049 ''Devlet Övünç Madalyası'' verildiğini belirterek, Valilik olarak daima şehit yakınları ve gazilerin yanında olacaklarını söyledi. Güler, sözlerini, ''Bugün şehitlerinizin acısını bizimle gururla paylaşıyorsunuz, ne mutlu size. Size şükranlarımı sunuyorum vatan sağ olsun...'' diyerek tamamladı.

Törende daha sonra, 29 şehit ailesi ve 9 malul gaziye ''Cumhurbaşkanlığı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'' takdim edildi. Törende, İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri bir konser verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber