Öğrenci 'devamsız' Milli Eğitim gamsız

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devamsızlık süresini 45 güne çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini tartışmalı hale getirdi. Lise son sınıf öğrencileri okulu boş verip dershaneye gidince sınıflar boşaldı

ÖSS'ye bir ay kala lise son sınıflar öğrencisiz kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl devamsızlık süresini 45 güne çıkarması ve hastanelerden alınan raporlar nedeniyle sınıflar boşaldı. Öğrenciler çoğunlukla ÖSS'ye hazırlanmak için okul yerine dershanelere gitti, boş olanların yanı sıra bazı sınıflar da ancak 2-3 öğrenciyle ders yapabildi.

Dershaneler sorumlu
Mesela İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde lise son sınıflardan hiçbir öğrenci okula gelmiyor. Mayısın ikinci haftasından itibaren okulu bırakan öğrenciler, ÖSS'ye hazırlanmak için dershaneleri tercih ediyor. Hatta öğrenciler okula gelmedikleri için sınıflar kilitli. Okul Müdürü Recep Memiş, bu durumun dershanelerin öğrencileri yönlendirmesiyle olduğunu belirterek, dershanelerin sistem üzerinde baskısının sürdüğünü söylüyor.

Vefa Anadolu Lisesi'nde de manzara farklı değil. Lise son sınıfta 176 öğrencisi bulunan okulda sadece 4 öğrenci okula gidiyor. Öğrenciler sınıfta test çözerek zaman geçiriyor. Devamsızlık süresinin 45 günden 30'a düşürülmesi gerektiğini savunan okul Müdürü Sakin Öner, "Bu durum için köklü çözümler üretilmeli" diyor.

Sakıp Sabancı Lisesi'nde de sadece devam mecburiyeti olan 3 lise son sınıf öğrencisi okula geliyor. Ancak okulda yıl sonuna kadar hem yoklama alınıyor hem de sınıfta bir öğrenci dahi kalsa sınıflar öğretmensiz bırakılmıyor. Öğretmenler sınıfta ders anlatmak yerine öğrencilerin test çözmesine izin veriyor, onlara yardımcı oluyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber