Kendisine 'sahtekár' diyen Başbakan Erdoğan'ı mahkemeye veriyor

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci, kendisine "Sahtekár" diyen Başbakan Erdoğan'ı mahkemeye veriyor. Demirci, "Binlerce İslami holdingzede var. Malımızı kaybetmiş olabiliriz ama haysiyetimiz var" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın, Berlin'de halkın sorunlarını dinlediği toplantıda mikrofonun açık olduğunu fark etmeden, şikayette bulunan İslami holdingzede için Devlet Bakanı Ali Babacan'a dönerek söylediği, "Çağır da şu sahtekarı dinle, bakalım neymiş derdi" sözleri mahkemelik oluyor.

Erdoğan'ın ATV kameraları tarafından kaydedilen bu sözleri kendisini kastederek söylediğini belirten Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Muhammet Demirci, manevi tazminat davası açacağını söyledi. Davayı nerede açacağı konusunda inceleme yaptığını belirten Demirci, "Biz malımızı, mülkümüzü kaybetmiş olabiliriz. Ama tek bir şeyimiz kaldı. Şerefimiz, haysiyetimiz, dürüstlüğümüz. Bununla da övünüyoruz" dedi. Demirci, yaşanan olay ve İslami holdingzedelerle ilgili şunları söyledi:

"25 senedir Almanya'dayım ve Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı'yım. Binlerce İslami holdingzede insan var. Bunlar, bu konuyla tek başlarına uğraşamıyorlar, üstesinden gelmeleri de mümkün değil. Biz hepsine ümit olduk. Bu işin üzerine gidilmeli. Toplanan bu paraların, FP ile Saadet Partisi'ne gittiğine ilişkin Alman makamlarında raporlar var. Milli Görüş'ün camilerinde paraların toplandığını, Alman savcıları, mahkemeleri de istihbarat servisi de biliyor. Bu konuyu dile getirdim. Başbakan, 'Çağır da şu sahtekárı dinle' dedi. Böyle bir şey olmaz. Manevi tazminat davası açacağım."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber