Yavaş: YSK'nın önünde yapacak bir şey yok

Basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, YSK önünde toplanan vatandaşlara seslenerek "Şu anda YSK'nın önünde yapacak bir şey yoktur" dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Nisan 2014 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş basın toplantısı yaptı. Yavaş, ilçe seçim kurullarına sandıklar bazında itirazda bulunduklarını söyledi. CHP adayı, Ankara'daki kirli siyasete rağmen kazandıklarına inandıklarını söyledi.

Yavaş'ın açıklamasından satırbaşları;

"Sonuçlarla vatandaşı yanıltmaya çalıştılar. 2009 yılında da ben aday olduğumda elektrik kesilmesi gibi şeylerle karşı karşıya kalmıştık, şimdi de seçim akşamı Cihan ajansı bilgi akışı sağlayamazken sadece AA ile AKP'nin önde olduğu yansıtılarak sandık başındakilerin sandığı terk etmeleri amaçlanmıştır.

Cihan'ın kimler tarafından hack'lendiğinin ortaya çıkarılması lazım. AA'nın başındaki insanın da sonuçlar açıklanırken nerede olduğunu söylemesi lazım. Görevinin başında mıydı?

Ankaralılar seçimlere şaibe olduğunu düşünüyorlar, biz de bunun takipçisi olacağız. CHP'ye verilen oyların bir alta veya bir üste yazılmak suretiyle tutanaklar düzenlendiğini tespit ettik. Bununla ilgili İl Sçeim Kurulu'na müracaatımızı yaptık. 12 bin küsür sandığın ıslak imzalı tutanklarla incelenmek üzere karşılaştıracağız, bir oyumuz bile boşa gitmeyecek. 2 gecedir arkadaşlarımızı uyumuyor.

Dün geceden beri çalışan 500-600 gencimiz buna sahip çıkıyor. Organize bir hareket yok. Toplananlar partili değildir, vatandaştır. Şu anda YSK'nın önünde vatandaşlar toplandı.

Henüz YSK'ya müracaat etme aşamasında değiliz. Önce İl Seçim Kurullarına yaptığımız müracaatlar sonuçlanacak. Şu anda YSK'nın önünde yapacak bir şey yoktur. Başından beri Ankara'da kirli siyaset yürütülmesi nedeniyle adil bir seçim yapılmadı. Bunlar mazeret değil, biz seçimi buna rağmen kazandığımıza inanıyoruz. Oyumuzu çaldırmayacağız.

Seçimi kaybedersek de dünyanın sonu değil, ancak Ankara'da seçim adil bir şekilde yapılmıyor. Ankara'nın hakkını kimseye yedirmek istemiyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber