Diyanet: 15 bin camide din görevlisi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye'deki 15 bin camide din görevlisinin olmadığını belirterek, ?Bu, ülkenin birliği, dirliği ve huzuruyla alakalı bir sorun? dedi.

Bitlis Kültür Merkezinde ?Bilgilendirme ve Değerlendirme? toplantısına katılacak olan Bardakoğlu, Bitlis Valiliğini ziyaret etti. Bardakoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki 15 bin camide din görevlisi bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu:

?Sadece kendi çalışanlarımızın özlük haklarını konuşuyoruz. Gönül ister ki özlük hakları sorun olmaktan çıksın. Geçen günlerde emniyet mensuplarımız ile din görevlilerimizde kısmi bir iyileşme oldu. Bu önemli bir özgüven kazandırdı. Ancak özlük haklarından daha önemli bir sorun var. Ülkemizdeki 15 bin camide din görevlisi yok. Bu önemli bir sorun. Herhangi bir siyasi parti veya herhangi bir dönemle ilgili olmayacak kadar genel bir sorun. Ülkenin birliği, dirliği ve huzuruyla alakalı bir sorun.?

Bu camilerde kadro sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, şunları kaydetti:

?Okul için öğretmen çok önemli bir ihtiyaç. Din görevlisi de cami için önemli. Cumhuriyet dönemimizin önemli bir projesi vardı. O da yurdun en ücra köşesine öğretmen ve din görevlisi göndererek, toplumsal gelişme ve aydınlanmayı sağlamaktı. Bu dönemde bu konu aksatılıyor. Aksamadan dolayı üzülüyoruz. Çünkü din görevlisinin bulunmadığı her cami sorunlara gebe. Din görevlisi bulunmayan caminin kalmamasını istiyoruz.?

Din görevlisi atamalarının yapılmasının da tek başına yeterli olmadığına işaret eden Bardakoğlu, din hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini, bunun da Diyanet İşleri Başkanlığının görevi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber