Çalışma Bakanı İLO genel kuruluna katılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Uluslararası Çalışma Teşkilatı (ILO) 94. Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere İsviçre'ye gitti. Bakan Başesgioğlu, ''Hükümet olarak, insanımıza çağdaş normlar doğrultusunda daha iyi yaşama ve çalışma şartları sağlamak amacıyla başlattığımız reformları kararlılıkla sürdürmekteyiz'' dedi.

Cenevre'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir açıklama yapan Bakan Başesgioğlu, ILO'nun gerçekleştirdiği faaliyetlerle çalışma hayatında temel haklar ve ilkelerin ileriye götürülmesini, herkese saygın, onuruna yakışır iş imkanlarının sunulmasını, sosyal korumanın herkesi kapsayacak şekilde geliştirilmesini kendisine hedef olarak belirlediğini söyledi.

Başesgioğlu, "Hükümet olarak biz de, insanımıza çağdaş normlar doğrultusunda daha iyi yaşama ve çalışma şartları sağlamak amacıyla başlattığımız reformları kararlılıkla sürdürmekteyiz'' diyerek, Türkiye'nin her yıl olduğu gibi hükümet, işçi ve işveren kesiminin yetkilileriyle temsil edileceği bu yılki konferansta, çocuk işçiliği, İLO'nun 2004-2005 dönemindeki faaliyet ve programları, çalışma hayatındaki değişimler, iş sağlığı ve güvenliği konularında hazırlanan raporların görüşüleceğini de söyledi.

Konferans sırasında başta İLO Genel Müdürü Juan Somavia olmak üzere Hollanda, Kosova ve Belçika'nın çalışma ve sosyal politikalardan sorumlu bakanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacağını kaydeden Başesgioğlu, ayrıca, 9 Haziran'da yapılacak ''Çocuk işçiliği'' konusundaki yuvarlak masa toplantısında bir konuşma yapacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber