Kampta çipli kartla 'adım adım' takip

Ak Parti’nin kampında cemaatle yaşanan gerilim nedeniyle şimdiye kadar hiç görülmemiş güvenlik önlemleri dikkati çekti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2014 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kampta çipli kartla 'adım adım' takip

ABDULLAH KARAKUŞ

Otelin çevresinde özel barikatlar kurularak kuş uçurtulmadı. Ak Parti'nin verdiği kartlar dışında otelin içine girişe kesinlikle izin verilmedi.

Ayrıca bu toplantıda başlatılan bir uygulama da güvenlik açısından dikkati çekti. Gazetecilere akreditasyon kartlarının yanı sıra bir de çipli kart dağıtıldı. Bu çipli kartların ayrıca korumalara, görevlilere ve otel personeline de dağıtıldığı belirtildi. Kişiye özel dağıtılan isimli bu kartlarla o kişinin otel içinde nerede olduğu adım adım takip edildi. Gitmemesi gereken bir yere gittiği anda da hemen korumaların devreye girerek çıkaracağı belirtildi. Başbakanlık kaynakları çipli bu kartların milletvekillerine dağıtılmadığını dile getirdi. Çipli kart uygulamasının, başarılı olması halinde, Ak Parti'nin önümüzdeki programlarında da kullanılacağı öğrenildi.

Metin kalp krizi geçirdi

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, kampta kalp krizi geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Metin, toplantı için geldiği afyonkarahisar'da Sabah 08.00 sularında rahatsızlanmasının ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede ilk müdahalesi yapılan Metin, daha sonra ambulansla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Metin'e, kardiyoloji kliniğinde anjiyo yapıldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve bazı milletvekilleri de hastaneye gelerek bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber