Depremde yaralananlar balkondan atladı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremden etkilenen 267 vatandaşın balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme ve benzeri sebeplerle hastanelere başvurduğunu ve 2 kişinin ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2014 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 12.25'te Çanakkale'nin 90 kilometre açıklarında Ege Denizi'nde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

Depreme en yakın yerleşim yerinin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu köyü olduğu belirtilen açıklamada, sarsıntı sonucu Edirne, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi ve Tepeköyde bazı evlerin çatılarında, 10'u metruk 20 evde hafif hasar meydana geldiği aktarıldı. Tekirdağ'ın Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerindeki iki caminin minarelerinde hasar oluştuğu bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM'dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme ve benzeri sebeplerle hastanelere başvurmuştur. Söz konusu başvurular arasında Balıkesir'de 2 kişinin ağır yaralı olduğu diğer vatandaşlarımızda ciddi bir sorun bulunmadığı belirtilmiştir. Ağır yaralı vatandaşlarımız derhal tedavi altına alınmıştır."

Açıklamada, depremin ardından büyüklükleri 2,3 ile 5,3 arasında değişen 70 artçı şok yaşandığı belirtildi. Artçı şokların en büyüğünün Saros Körfezi'nde 5,3 büyüklüğünde meydana geldiği ifade edilen açıklamada, artçı deprem aktivitesinin yoğun olarak devam ettiği vurgulandı.

Deprem haberi alındığı andan itibaren, başta sarsıntının hissedildiği iller olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir İl AFAD Müdürlükleri ve AFAD birlik müdürlüklerinde personel ve ekipman noktasında gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFAD koordinasyonunda tedbir amaçlı olarak Türk Kızılayı'ndan 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti Gökçeada'ya gönderilmiştir. Bölgede sabit ve mobil haberleşmede sıkıntı yaşanmamakta olup Türkiye'de faaliyet gösteren GSM operatörlerinden bölgeye 6 mobil istasyon sevk edilmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmekte olup, depremden dolayı hasar gören binalara girilmemesi gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber