DÜ'de 'Paralel devlet yapılanması olduğu' iddiası

DÜ'den yapılan açıklamada, bazı gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan, "Gülen grubu Dicle Üniversitesindeki soruşturmada ilk kez 'Paralel Devlet Yapılanması Örgütü' diye suçlandı" ifadelerinin bulunduğu haberdeki iddiaların asılsız olduğu savunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 21:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
DÜ'de 'Paralel devlet yapılanması olduğu' iddiası

Dicle Üniversitesinden (DÜ) yapılan açıklamada, bazı gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan, "Gülen grubu Dicle Üniversitesindeki soruşturmada ilk kez 'Paralel Devlet Yapılanması Örgütü' diye suçlandı" ifadelerinin bulunduğu haberdeki iddiaların asılsız olduğu savunuldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, bazı gazeteler ve haber sitelerinde, "Gülen grubu Dicle Üniversitesindeki soruşturmada ilk kez 'Paralel Devlet Yapılanması Örgütü' diye suçlandı" konulu haberlere yer verildiği hatırlatıldı.

Üniversite hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirecek, aleyhte kamuoyu yaratacak şekilde, gerçeklerle taban tabana zıt bir yayın yapıldığı ileri sürülen açıklamada, haberde adı geçen kişinin ithamlarıyla ilgili daha önce de benzer haberler yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu iddiaların, konuyu gündeme getiren kişinin şikayet dilekçelerinde defaatle dile getirdiği ancak ispatlayamadığı iddialar olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı basın yayın kuruluşlarının bu denli mesnetsiz ve taraflı haber yapması üniversitemizi ve kamuoyu vicdanını rahatsız etmektedir. Son zamanlarda üniversitemiz ve yöneticileri; özellikle de Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı karalamaya yönelik yıpratma politikalarının içinde yer alan bu iddiaların hiçbirinin gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Haberdeki dilekçe sahibi, DÜ yönetimi başta olmak üzere ülkemizde önde gelen idareci ve akademisyenlere de sayısız defa küfür ve hakaret etmesi, üniversite camiasını ve üniversitenin manevi şahsiyetini küçük düşürücü konuşmalar yapması nedeniyle disipline sevk edilmiştir. Soruşturma dosyası YÖK'e sunulmuştur ve adı geçen şahsa, 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verilmiştir."

Söz konusu kişinin daha önce de aynı cezayı alması sebebiyle YÖK disiplin kurulu tarafından üniversitedeki görevine son verildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkedeki mevcut konjonktürden istifade ederek, üniversitemiz yönetimi yıpratılmak istenmektedir. YÖK ve yargı sistemini de hedef alan bu ve benzeri güçlerin amaçlarına ulaşamayacağı aşikar. Üniversite yönetimine karşı beslenen olumsuz düşünce ve duygularla haksız gayretlerine devam edenler, basını da bu çirkinliklerine alet ederek kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Devletine, milletine, demokrasiye bağlılığındaki duruşu kamuoyunca ve yetkililerce bilinen ve bu konuda takdir toplayan üniversitemiz, devlet karşıtı hiçbir yapılanmayı içinde barındıramaz ve kabul edemez. Bu asılsız iddia ve suçlamaları tamamen reddediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber