Başbakan Yardımcısı Şener, mahkemelerin, usulüne uygun yapılan bazı özelleştirmeleri, başka gerekçelerle iptal ettiğini söyledi.

Haber Giriş : 28 Ocak 2004 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, mahkemelerin, usulüne uygun yapılan bazı özelleştirmeleri, başka gerekçelerle iptal ettiğini söyledi.

Şener, ?Topyekun yargısıyla, toplumuyla, anayasal kuruluşlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle özelleştirmenin Türkiye için bir gereklilik olduğu anlaşılmalı.? dedi. Başbakan Yardımcısı Şener, son ekonomik gelişmeleri Zaman'a değerlendirdi. Özelleştirme konusunda kararlı olduklarının altını çizen Başbakan Yardımcısı, hükümetin atacağı adımların tek başına yeterli olmayacağını dile getirdi. Toplumsal duyarlılığa dikkat çeken Şener, yargıdan dönen bazı özelleştirme kararlarının bulunduğuna örnekler verdi.

Başbakan Yardımcısı Şener, ?Örneğin yargı; başka ülkelerde böyle mi? Her özelleştirme yargıda. Mahkemeler de zaman zaman usulüne uygun olarak yapılmış olan ihaleleri başka bir mülahaza ile iptal ediyor. Topyekûn yargısıyla, toplumuyla, anayasal kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle özelleştirmenin Türkiye için bir gereklilik olduğu anlaşılmalı. Mesafeyi ondan sonra alırız diye düşünüyorum.? dedi.

Şener, özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşların Ocak-Eylül 2002 dönemi bilançolarında 22,5 trilyon lira zarar ederken, 2003'ün aynı döneminde 485 trilyon lira net kâra geçtiğini söyledi. 2001'de bir ihale yapılırken bu sayının kendi dönemlerinde 53'ü bulduğunu belirten Şener, ?Eğer Tekel ve Petkim satılmış olsaydı, yine hedeflediğimiz rakamı bulmuş olurduk.? diye konuştu.

Hükümetin işsizlikle mücadele konusunda 2004 yılında daha çok çalışması gerektiğini kaydeden Şener, ?2004 işsizlikle mücadele ve istihdam potansiyelinin gelişeceği yıl olacaktır. Önümüzdeki yıl girişimci daha düşük maliyetlerle kredi kullanabilecek ve daha çok insana iş imkanı sağlanacaktır.? şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber