BASK: Memurun hükümetten yüzde 4.03 alacağı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2006 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ''Memurların 15 Haziran itibariyle iki puanlık refah payı ile birlikte hükümetten yüzde 4.03 oranında bir alacağı doğmaktadır'' dedi.

Akay, yaptığı yazılı açıklamada, 5 aylık enflasyon rakamının yüzde 4, oranında gerçekleştiğini, buna karşılık memura ilk 6 ayda yüzde 2.5 oranında zam yapıldığını ifade etti.

Enflasyon kayıplarını ödemenin hukuken bir zorunluluk olmasa da siyasi ahlak gereği ödenmesi gerektiğini ifade eden Akay, şunları kaydetti:

''Çünkü, Başbakan, yardımcıları ve diğer bakanlar, işçi ücretlerinin, memur maaşlarına oranının 2,3 olduğunu sıkça söylemektedir. Her fırsatta bu beyanları ifade eden hükümetin enflasyon farklarını ödemeleri de gerekecektir.

Hükümet, TBMM tatile girmeden önce 'memur maaşları enflasyonun gerisinde kaldığı takdirde aradaki farkın üzerine iki puan refah payı ilave edilmek suretiyle takip eden ayın 15'inde ödenir' şeklindeki bir düzenlemeyi yürürlüğe koymalıdır. Memur maaşları enflasyonun üzerinde olduğu takdirde, bu düzenleme ile memurlara herhangi bir ödeme yapılması söz konusu olmayacaktır.

Hükümet bu düzenlemeyi yapmamak için ayak sürüdüğü takdirde samimiyeti her platformda tartışılacak, memurlar 59. Hükümete haklarını helal etmeyecektir. Bu haksızlığın bedeli her platformda misliyle ödetilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber